16.5 C
Athens

Συγκλονίζει ο Γκαλιάνι: Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω

Για την περιπέτεια της υγείας του και τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Corriere della Sera» ο πλέον διευθύνων σύμβουλος της Μόντσα, Αντριάνο Γκαλιάνι, ο συγκλονίζει στη μαρτυρία του, αποκαλύπτοντας ότι φοβήθηκε πως θα πεθάνει.

Ο 77χρονος πρώην παράγοντας της Μίλαν, ο οποίος ανήκει και στις ευπαθείς ομάδες νόσησε από τον κορωνοϊό στα τέλη του Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να παραμείνει για δέκα ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, «San Raffaele» του Μιλάνου.

Από την Παρασκευή (26/3) έχει επιστρέψει σπίτι του, καθώς διέφυγε πλέον τον κίνδυνο, με τον ίδιο βέβαια να είναι ακόμα αρκετά συναισθηματικά φορτισμένος μετά την περιπέτεια που είχε.

«Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω. Έχασα 10 κιλά και κατάλαβα πως η υγεία είναι το μοναδικό πράγμα που μετράει στη ζωή. Με το που βγήκα από την ΜΕΘ και μπήκα σε κανονικό κρεβάτι, ειπα πως σε σχέση με το πιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, αυτό ήταν το ομορφότερο μέρος της ζωής μου. Ο Μπερλουσκόνι μού έγραφε συνέχεια, ανησυχούσε για μένα», τόνισε ο άλλοτε αντιπρόεδρος της Μίλαν για να προσθέσει:

«Από την Κυριακή 7 Μαρτίου μέχρι τις 17 Μαρτίου ήμουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και εκείνες οι δέκα ημέρες ήταν οι μεγαλύτερες χρονικά στη ζωή μου. Ήταν ένας εφιάλτης. Δεν έβλεπα το παραμικρό, μπροστά μου ήταν μόνο ένας τοίχος. Τα δωμάτια αυτά δεν έχουν παράθυρα και στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο κρεβάτια. Νομίζω πως δεν υπήρχε ούτε μπάνιο.

Επιπλέον, πάσχω από κλειστοφοβία. Ο ανελκυστήρας μού προκαλεί άγχος. Φαντάζεστε λοιπόν έναν κλειστοφοβικό άνθρωπο να μη βλέπει το φως του ήλιου για δέκα ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπέροχους νοσοκόμους, γιατρούς. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω σε μία εκκλησία για να προσευχηθώ».

Όσον αφορά δε στο αν είναι τώρα απολύτως εντάξει γυρίζοντας σπίτι του, ξεκαθάρισε ότι «θα χρειαστεί ένας μήνας για να γίνω οριστικά καλά. Έχασα δέκα κιλά γιατί σε εκείνες τις καταραμένες ημέρες δεν μπορούσα να φάω ούτε ένα κεφτεδάκι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς