21.6 C
Athens

Μητσοτάκης: Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60

Τη διαβεβαίωση πως η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά κανονικά εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς και όσοι υποφέρουν από βαριά υποκείμενα νοσήματα. Παράλληλα, επανέλαβε πως ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να «πάρουμε πίσω τις ζωές μας στα χέρια μας» και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

«Όσο θα βελτιώνεται ο καιρός και θα βλέπουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως είπε, ο ιός κυκλοφορεί ακόμη και η μόνη δοκιμασμένη λύση είναι η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

«Το ΕΣΥ, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας.

Διεμήνυσε, τέλος, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να διασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των δόσεων των εμβολίων στα κράτη – μέλη της, υπενθυμίζοντας πως και ο ίδιος έχει ασκήσει ισχυρές πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς