16.9 C
Athens

Η Ντιναμό Μόσχας καταγγέλλει ξυλοδαρμό οπαδού από σεκιούριτι στο γήπεδο της Ζενίτ (vid)

Το βράδυ της Πέμπτης (25/3), η Ντιναμό Μόσχας σήκωσε το CEV Cup στην Αγία Πετρούπολη, καθώς επικράτησε με 3-1 της Ζενίτ, ωστόσο το κλίμα στο φινάλε μόνο πανηγυρικό δεν ήταν.

Και αυτό γιατί στη – σχεδόν – γεμάτη Σίλμπουρ Αρένα (σε ποσοστό 75%) χτυπήθηκε οπαδός της Ντιναμό Μόσχας όταν η ομάδα του σήκωσε το τρόπαιο.

Μια μερίδα οπαδών των φιλοξενούμενων που είχε εισιτήρια για να παρακολουθήσει τον δεύτερο τελικό, δέχθηκε εξ αρχής δίχως αιτία, απειλητική και επιθετική συμπεριφορά από σεκιούριτι, οι οποίοι τους απαγόρευσαν πανό και σημαίες στις εξέδρες που κάθονταν.

Η Ντιναμό κατήγγειλε με ανακοίνωση της πως ο Ντμίτρι Σολοβίεφ που παρακολουθεί διά ζώσης της αναμετρήσεις της ομάδας του και δεν πίνει αλκοόλ εδώ και 15 χρόνια, χτυπήθηκε από σεκιούριτι του γηπέδου στο τέλος του ματς, επειδή επιχείρησε να μπει στο τάραφλεξ για να πανηγυρίσει με την ομάδα.

Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται βάσει κανονισμών της CEV, ωστόσο η Ντιναμό υποστηρίζει πως θα έπρεπε να απομακρυνθεί σε εναρμονισμένα πλαίσια και χωρίς βίαιη συμπεριφορά. Αυτό όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά ο σεκιούριτι μαζί με μια σειρά αγνώστων ατόμων ξεκίνησαν να τον χτυπούν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ασθενοφόρο άργησε 20 λεπτά να φτάσει, με τους Μοσχοβίτες να υποστηρίζουν πως βάσει κανονισμού έπρεπε να υπάρχει ασθενοφόρο έξω από το γήπεδο μέχρι να φύγει και ο τελευταίος φίλαθλος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς