19 C
Athens

1821-2021: Διήμερο λαμπρού εορτασμού για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Με πλήθος εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με την εμβληματική παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρουσία υψηλών προσκεκλημένων αλλά ερήμην θεατών λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ξεκινά από το πρωί της Τετάρτης ο διήμερος εορτασμός για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση.

Σε μήνυμά της προς τα απόδημα Ελληνόπουλα τα οποία ξενάγησε ψηφιακά στην Προεδρική Φρουρά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέδειξε την οικουμενική, για τον ελληνισμό όπου γης, διάσταση ιδίως του φετινού εορτασμού, λέγοντας:

«Απευθύνομαι σήμερα σ’ εσάς τα Ελληνόπουλα που είστε σκορπισμένα σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Σε όλους και όλες εσάς, που μπορεί να ζείτε μακριά από τη χώρα των προγόνων σας, όμως είστε πολύ κοντά μας, μέσα στις καρδιές μας. Είστε εσείς που κρατάτε ζωντανή τη γλώσσα, τις συνήθειες, τις παραδόσεις μας στους ξένους τόπους, εσείς που μεταφέρετε το ελληνικό πνεύμα στις νέες σας πατρίδες. Και είναι σαν να γράφτηκε για σας η περίφημη φράση του εθνικού μας ποιητή, του Διονύσιου Σολωμού: «Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα νιώσεις να λαχταρίζει μέσα σου κάθε είδος μεγαλείου – και θα’ σαι ευτυχισμένος». Είναι μια παραίνεση, που αξίζει να σας συνοδεύει σ’ όλη τη ζωή», ανέφερε η Πρόεδρος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο POPULUS.GR

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς