22.8 C
Athens

Τα «αποδυτήρια» της Τότεναμ στηρίζουν Μουρίνιο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει με το μέρος του τα «αποδυτήρια» της Τότεναμ, με τον Λούκας Μούρα να τονίζει ότι οι παίκτες σέβονται και εκτιμούν την εμπειρία του Πορτογάλου τεχνικού, ενώ ξεκαθάρισε πως όλοι έχουν ευθύνη για τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας.

«Κόκκινο» βάφτηκε το τοπικό ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (14/3) με τους «Spurs» να γνωρίζουν την ήττα από την Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς» με 2-1. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δύσκολη για την Τότεναμ, καθώς ακολούθησε ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα προημιτελικά του Europa League.

Τα δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα έφεραν τον Μουρίνιο σε πολύ δύσκολη θέση, με το μέλλον του στον πάγκο του συλλόγου να θεωρείται πλέον εξαιρετικά αβέβαιο. Με αφορμή μάλιστα, τον αποκλεισμό της αγγλικής ομάδας από την συνέχεια της ευρωπαϊκής διοργάνωσης οι οπαδοί της Tότεναμ από την πλευρά τους φέρεται να ζητούν την απομάκρυνση του Πορτογάλου τεχνικού.

Παρόλα αυτά, κι ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό γύρω από την ομάδα, ο Μουρίνιο έχει εκτός από τη στήριξη της διοίκησης και την εκτίμηση των παικτών του.

«Ήταν μια πολύ κακή εβδομάδα για εμάς, αισθανθήκαμε άσχημα. Χθες το βράδυ δείξαμε τη φύση μας, τη στάση μας. Το καλό για το ποδόσφαιρο είναι ότι δεν έχετε χρόνο να κλάψετε. Χθες το κάναμε διαφορετικά, αξίζαμε να κερδίσουμε και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό», ανέφερε ο Λούκας Μούρα στο «Evening Standard» και συνέχισε:

«Μιλήσαμε για το παιχνίδι με την Ντιναμό, ο προπονητής μας είπε πολλά πράγματα, αλλά είναι πράγματα που πρέπει να παραμείνουν μεταξύ μας. Έχει πολλή εμπειρία και απλά προσπαθούσε να μας παρακινήσει, μας βοήθησε πολύ για το χθεσινό παιχνίδι.

Πιστεύουμε στον προπονητή και το κάνουμε γιατί γνωρίζουμε την ιστορία του. Έχουμε εννέα παιχνίδια μπροστά μας, έχουμε τον τελικό του Λιγκ Καπ και μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν καλά. Είναι αλήθεια ότι δεν κάναμε πολλά πράγματα εναντίον της Ντιναμό, είναι δύσκολο να το εξηγήσουμε, αλλά όταν τελειώσαμε αυτό το παιχνίδι ήμασταν στεναχωρημένοι για όλα αυτά», πρόσθεσε ο Μόουρα.

«Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Χάνουμε και κερδίζουμε μαζί. Αυτό που συνέβη στην Κροατία είναι ευθύνη όλων μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς