19.9 C
Athens

Καφές: Αν θεωρούν ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα, ας μην μας επιλέξουν

Ο Παντελής Καφές, μιλώντας στην ΕΡΑ-ΣΠΟΡ έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους θεωρούν ότι ο ίδιος πορεύθηκε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη για την εξυπηρέτηση προσωπικών του συμφερόντων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία και την επίδραση που θα ασκήσει ο Ζαγοράκης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τη δική του υποψηφιότητα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη διεκδίκηση της ΕΠΟ από τον Ζαγοράκη:

«Μεγάλη διάθεση για να βοηθήσουμε κι εμείς στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα υποψήφιος για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που έχει υπηρετήσει το άθλημα και σε συλλογικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε εθνικό με μεγάλη επιτυχία. Το ακόμα πιο αισιόδοξο της υπόθεσης είναι ότι φαίνεται πως πρόκειται για άνθρωπο κοινής αποδοχής από όλο τον ποδοσφαιρικό λόγο».

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία ποδοσφαιριστών της Εθνικής του 2004:

«Πάνω στη λογική ότι ο Ζαγοράκης θα είναι επικεφαλής σε μια προσπάθεια για να περάσει το ποδόσφαιρο στην επόμενη μέρα, κάποια παιδιά που υπήρξαμε συμπαίκτες και συνοδοιπόροι στην πορεία με τον θρίαμβο του 2004 να μας έχει ενώσει πλέον για τα καλά όλους εμάς, είπαμε να συστρατευθούμε στο πλευρό του ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας. Να γίνουμε τα στηρίγματά του στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που πάει να αναλάβει. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να θέσουμε τον εαυτό μας στη διάθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου ώστε να μας αξιολογήσουν και να κρίνουν αν μας θεωρούν ικανούς να συμμετέχουμε σε μια διαφορετική προσπάθεια, σε συνδυασμό βεβαίως με κάποια έμπειρα στελέχη. Να κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αγωνιστικά, αλλά και σε θέματα νοοτροπίας».

Για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τι αλλάζει:

«Η εικόνα ότι το ποδόσφαιρο είναι στα χειρότερά του λέγεται περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η εθνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Και από την άλλη η χώρα μας κατρακυλά όλο και πιο χαμηλά στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτά και θέλει να δει κάτι διαφορετικό. Η συμμετοχή η δικιά μας είναι πάνω σε αυτή τη λογική να προσπαθήσουμε επιτέλους να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Θα χρησιμοποιήσω κάποια λόγια του Θοδωρή Ζαγοράκη που μίλησε για συσπείρωση, συνεννόηση και σύμπνοια από όλες τις δυνάμεις του ποδοσφαίρου ώστε να φύγουμε από αυτή την κατάσταση. Σε αυτό θεωρώ πως μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο».

Γιατί καθυστέρησε η συμμετοχή τους τόσα χρόνια:

«Ίσως γιατί δεν το ευνοούσαν οι συνθήκες. Κάποια παιδιά ασχολήθηκαν στο παρελθόν όμως δεν αποφάσιζαν. Δεν ήταν εύκολο γιατί αυτοί που αποφάσιζαν ήταν ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ίσως να μην είχαν και το χρόνο κάποιοι. Έχουμε πολλά παραδείγματα με κάποια παιδιά που ασχολήθηκαν μερικούς μήνες και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Το μοντέλο της διοίκησης με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και μερικούς που θα κληθούν να βοηθήσουν από άλλο πόστο είναι ένα καλό μοντέλο που πρέπει να δοκιμασθεί. Έχει γίνει άλλωστε πολλές φορές κάτι αντίστοιχο σε ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και συνήθως συνοδευόταν από επιτυχία».

Για την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές μπορεί να μην έχουν την επάρκεια να διοικήσουν:

«Όλοι μπορούν να βοηθήσουν. Κι εμείς που είμαστε ποδοσφαιριστές ίσως θα χρειαστούμε τη βοήθεια από κάποιους τεχνοκράτες ή από κάποιους ανθρώπους που έχουν ζήσει καλύτερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Περί εξυπηρέτησης συμφερόντων:

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι εμείς εξυπηρετούμε συμφέροντα, απλά δεν θα πρέπει να μας επιλέξουν να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Εκ των πραγμάτων θέλουμε να ξεφύγουμε από μια τέτοια κατάσταση. Κάποιοι δεν θέλουν και χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα, ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Νομίζω ότι εμείς που έχουμε ζήσει το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, αυτό που μας έδινε ζωή ήταν οι επιτυχίες. Κι αυτό θέλουμε να έχουμε σε ότι αναλαμβάνουμε στη ζωή μας. Αυτή είναι και η λογική του Θοδωρή Ζαγοράκη. Έχει πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη. Αν τα καταφέρει θα μείνει στη ιστορία ως ο πρόεδρος που θα έχει αλλάξει τη ροή του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το πλαίσιο που θα κινηθούν:

«Έχουμε στα χέρια μας την ολιστική μελέτη. Αυτή είναι εκατό και πλέον σελίδες και έχει υπογραφεί από ανώτατους αξιωματούχους της UEFA και της FIFA και το πρωθυπουργό της χώρας. Σε αυτή περιλαμβάνονται όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το καλό είναι ότι προτείνονται λύσεις. Αυτό μας δίνει μια βάση για το πώς πρέπει να κινηθούμε ώστε η δομή της ΕΠΟ να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Αναφέρεται σε όλα τα θέματα που αφορούν όχι μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά επίσης το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο».

Για ενδεχόμενη δυσπιστία του κόσμου:

«Δεν περιμένουμε ο κόσμος να πει ότι ήρθαν τα παιδιά και λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Από την άλλη όμως υπάρχει μεγάλη διάθεση με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς