19.1 C
Athens

Εθνική ομάδα πόλο Γυναικών: Στη Βουδαπέστη για τα προκριματικά του World League

Η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών αναχωρεί για τη Βουδαπέστη, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών αναχωρεί την Τρίτη (23/3) με προορισμό τη Βουδαπέστη για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του World League που δεν ολοκληρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος, συμπεριέλαβε τις εξής 15 διεθνείς πολίστριες: Τσουκαλά Χριστίνα, Ελευθεριάδου Νικόλ, Πλευρίτου Μαργαρίτα, Πλευρίτου Ελευθερία, Πλευρίτου Βασιλική, Σταματόπουλου Ιωάννα, Μυριοκεφαλιτάκη Μαρία, Τριχά Φωτεινή, Τορνάρου Σοφία, Σιούτη Χριστίνα, Κανετίδου Ελένη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ξενάκη Έλενα, Νίνου Ειρήνη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Σωτηρέλη Ελένη (ΕΘΝΙΚΟΣ),Φουντωτού Ελευθερία (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ). Στην αποστολή δεν μετέχει η τραυματίας (κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού της) Μαρία Πάτρα, η οποία και αντικαταστάθηκε από την Ελευθερία Φουντωτού.

Μετέχουν, επίσης, οι συνεργάτιδες του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Αντιγόνη Ρουμπέση και Φιλιώ Μανιωλουδάκη, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος, ο γιατρός Κυριάκος Νανούσης και ο μάνατζερ Εθνικών ομάδων, Αντώνης Αρώνης (αρχηγός αποστολής).

Όπως έχουν, ήδη, ενημερώσει, Ιταλία και Γαλλία δεν θα συνεχίσουν στην προκριματική φάση, οπότε οι αγώνες τους με αντίπαλο την Ελλάδα, κατακυρώνονται εις βάρος τους με σκορ 5-0. Έτσι, η Εθνική θα αντιμετωπίσει για τα προκριματικά μόνον την Ολλανδία (25/3, 16:30 τοπική ώρα), ενώ θα παίξει και φιλικά παιχνίδια με τη Ρωσία (24/3, 18:30 τοπική ώρα), την Ουγγαρία (26/3, 20:30 τοπική ώρα) και την Πανεπιστημιακή ομάδα της Ουγγαρίας (27/3, 16:00 τοπική ώρα). Να σημειωθεί πως στην τελική φάση (14-20/6) προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες.

Η βαθμολογία, με τους αγώνες κάθε ομάδας, στον Όμιλο της Ευρώπης, όπως είναι διαμορφωμένη με βάση τα περυσινά αποτελέσματα:

Ουγγαρία 4 αγώνες 10 βαθμοί

Ισπανία 3 αγώνες 8 βαθμοί

Ιταλία 3 αγώνες 7 βαθμοί

Ρωσία 4 αγώνες 6 βαθμοί

Ολλανδία 2 αγώνες 2 βαθμοί

ΕΛΛΑΔΑ 3 αγώνες 0 βαθμοί

Γαλλία 3 αγώνες 0 βαθμοί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς