18.2 C
Athens

Λεβαντόφσκι: Ο πιο… βάρβαρος Βαυαρός των ρεκόρ

Το ποδοσφαιρικό... android από την Πολωνία που λέγεται Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι αποφασισμένο να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ σε μια σεζόν

Ο «terminator» των ρεκόρ, ο killer της Μπάγερν, ο πιο βάρβαρος Βαυαρός ακούει στο όνομα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον Πολωνό σούπερ σταρ να ισοπεδώνει τη Στουτγκάρδη, σημειώνοντας το τέταρτο χατ-τρικ του τη φετινή σεζόν.

Ποιος είδε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και δεν τον φοβήθηκε; Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος, καθώς ο «killer» της Μπάγερν έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων των αμυντικών.

Οι Βαυαροί επικράτησαν με το εμφατικό 4-0 επί της ομάδας του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου και διατήρησαν τη διαφορά στο +4 από τη δεύτερη Λειψία. Τα εύσημα βέβαια, για ακόμη μία φορά απονέμονται στον Λέβα, ο οποίος έκανε παραπάνω από τη μισή δουλειά, πετυχαίνοντας σε μόλις 22′ τα τρία από τα τέσσερα γκολ της Μπάγερν.

Μάλιστα, ο 32χρονος στράικερ είναι η 4η φορά που πετυχαίνει τη φετινή σεζόν χατ-τρικ, ενώ έφτασε στο πρωτάθλημα τα 35 γκολ, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ καριέρας.

Δεν σταματάει εδώ όμως. Δεν τον χαρακτηρίσαμε άλλωστε τυχαία ως «terminator» των ρεκόρ. Ο Πολωνός έγινε παράλληλα ο πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος που έχει σκοράρει 35 τέρματα. Βρίσκεται πολύ κοντά βέβαια, από το να πιάσει τον Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής παίκτης που έχει πετύχει σε μία σεζόν συνολικά στη Bundesliga 40 γκολ.

Και όλα αυτά την ώρα που τα xG του είναι 24,36, με τον Λέβα να έχει σκοράρει οκτώ φορές παραπάνω. Και είμαστε ακόμα στον Μάρτιο. Έχουν να δουν πολλά ακόμη τα ματάκια μας…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς