23.7 C
Athens

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στις 500.000 ευρώ το μηνιαίο κέρδος από την ρύθμιση χρεών

H νομοθετική ρύθμιση για το «κούρεμα» των χρεών σε δημόσιο και λοιπούς φορείς, αναμένεται να διευκολύνει τον Παναθηναϊκό

Ένας από τους μεγαλύτερους «βραχνάδες» που έχει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι η ρύθμιση χρεών που τον βαραίνουν εδώ και καιρό.

Η «πράσινη» ΠΑΕ περιμένει τη νομοθετική ρύθμιση για το «κούρεμα» και την διευθέτηση των χρεών προς το Δημόσιο, αλλά τους υπόλοιπους φορείς, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αποπληρωμή τους, καθώς θα έχει κέρδος μισού εκατομμυρίου κάθε μήνα.

Πριν από λίγες μέρες η ολομέλεια της Βουλής έχει ψηφίσει την τροποποίηση του «Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων» και σε αυτό μπορεί να ενταχθεί το «τριφύλλι».

Εξάλλου οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήδη έχουν αποτανθεί, με αίτηση τους, στο Υπουργείο Οικονομικών και βρίσκονται σε αναμονή έγκριση της υπαγωγής των συγκεκριμένων διατάξεων.

Έτσι οι «πράσινοι» μπορούν να ρυθμίσουν πιο εύκολα οι οφειλές που υπάρχουν μόνο προς προς ιδιώτες, τράπεζες και κρατικούς φορείς και όχι σε παίκτες και προπονητές.

Φυσικά, για το «τριφύλλι» οι διατάξεις αυτές είναι ευεργετικές καθώς υπολογίζεται ότι με το «κούρεμα» οφειλών και τους διακανονισμούς το κόστος εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων δεν θα ξεπερνά τις 120.000 μηνιαίως, με την ΠΑΕ να πληρώνει 600.000 ευρώ την δεδομένη στιγμή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς