17.8 C
Athens

Volley League Γυναικών: Τίτλοι τέλους στο πρωτάθλημα

Οριστικά τίτλοι τέλους στο φετινό πρωτάθλημα βόλεϊ Γυναικών έπεσαν την Πέμπτη (18/3) στη συνεδρίαση των σωματείων.

Η ΕΟΠΕ – έστω και αργά – αντιλήφθηκε πως οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν (ακόμα και αν άνοιγαν το σαββατοκύριακο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα) και έτσι ενημερώθηκαν οι ομάδες πως η σεζόν ματαιώθηκε. Εξάλλου, θυμίζουμε πως 17 Απριλίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να λήξουν τα εθνικά πρωταθλήματα βόλεϊ βάσει της οδηγίας της FIVB.

Όσο κι αν… τραβήχτηκε από τα μαλλιά, δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα η διοίκηση της ΕΟΠΕ και κάποια από τα σωματεία να αναβάλλουν τη… μοιραία απόφαση.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός είχε δώσει το ελεύθερο στις αθλήτριες να επιλέξουν αν θα παραμείνουν ή αν θα αποχωρήσουν, ενώ από τον Ιανουάριο «φώναζε» για εγγυήσεις αφού φαινόταν – με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση – πως δεν επρόκειτο να υπάρξει κανονικό πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Απομένει και η ανακοίνωση για το τυπικό σκέλος, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ένα Κύπελλο ή ένα Λιγκ Καπ, εφόσον φυσικά δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι για επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς