15 C
Athens

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 0-1: Έφυγε σαν λόρδος με τρίτο διπλό στο Emirates

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ στο Λονδίνο χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί (51'), αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μία επική ανατροπή, αποχαιρετώντας το Europa League με το κεφάλι ψηλά

Όχι δάκρυα για τον Ολυμπιακό, που νίκησε την Άρσεναλ μέσα στην έδρα της για τρίτη διαδοχική φορά μέσα σε έξι χρόνια. Όχι δάκρυα για αυτήν την ομάδα, που κατέθεσε την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο του «Emirates Stadium». Οι νταμπλούχοι Ελλάδας νίκησαν την Άρσεναλ με 1-0 στον επαναληπτικό για τη φάση των «16» του Europa League, αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σε βάρος τους 3-1 από το πρώτο παιχνίδι. Μπορεί οι Κανονιέρηδες να προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, όμως ο Ολυμπιακός άξιζε κάτι καλύτερο, πληρώνοντας τις απουσίες του και το κραυγαλέο διαιτητικό σφάλμα εναντίον του από τον Ζίμπερτ, στη φάση του 1-2 του πρώτου αγώνα. Αν έμενε μέχρι τέλους το 1-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», απόψε ο Θρύλος θα βρισκόταν στα προημιτελικά του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 51ο λεπτό με έξοχη ατομική ενέργεια και δεξί σουτ, φτάνοντας τα 23 τέρματα σε 36 συμμετοχές κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν (συν 2 ασίστ) και συνολικά τα 50 γκολ στην καριέρα του στον Ολυμπιακό (σε σύνολο 87 επίσημων συμμετοχών έχει και 10 ασίστ). Ο Μαροκινός επιθετικός είχε στο 20′ μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Αν γινόταν σε εκείνο το σημείο το 0-1, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Μέχρι να επιτευχθεί το 1-0 στο 51′, ο Ολυμπιακός είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στην αναμέτρηση, αλλά από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, βγάζοντας κούραση από την υπερπροσπάθεια και την αυταπάρνηση στον αγωνιστικό χώρο του «Emirates Stadium».

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς υποχρέωσαν εξ αρχής τους Λονδρέζους σε παθητικό ρόλο, έχοντας συντριπτικά την κατοχή μπάλας με το μέρος τους από την αρχή έως το τέλος του αγώνα. Όσες ευκαιρίες έφτιαξε η Άρσεναλ, τις έκανε κυρίως μετά το 1-0, όταν οι Ερυθρόλευκοι είχαν «ανεβάσει» τις γραμμές τους, αφήνοντας αναγκαστικά κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Η «χαζή» αποβολή του Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο 82 λεπτό, παίρνοντας δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ήταν καταδικαστική για τους Πειραιώτες, που δεν είχαν χρόνο και δυνάμεις για να φτάσουν στην επική ανατροπή. Συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τους πρώην συμπαίκτες του για την απόδοση της ομάδας του στο Λονδίνο.

Παπασταθόπουλος

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Ο αγώνας

Ο Μικέλ Αρτέτα παρέταξε την Άρσεναλ με σύστημα 4-3-3 και τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το πρώτο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (11/3, 1-3), όπου είχε χρησιμοποιήσει διάταξη 4-2-3-1. Ο Λένο βρέθηκε στο τέρμα. Οι Νταβίντ Λουίζ και Γκάμπριελ συνέθεσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, με τον Μπεγερίν στο δεξί άκρο και τον Τίρνι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Ελνένι ήταν ο καθαρόαιμος κεντρικός μέσος, με τους Θεμπάγιος και Τζάκα να αγωνίζονται ως εσωτερικοί μέσοι, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Οι Ελνένι και Θεμπάγιος αντικατέστησαν τους Παρτέι και Έντεγκααρντ, που είχαν παίξει στο Καραϊσκάκης. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ομπαμεγιάνγκ και πλαισιώθηκε από τους Πεπέ και Σμιθ Ρόου, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, στα δύο «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής (οι Σάκα και Γουίλιαν είχαν αγωνιστεί ως εξτρέμ στην πρώτη αναμέτρηση). Ένα ακόμα παράσημο για τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό αποτελεί το γεγονός πως ο Αρτέτα έβαλε τρεις κεντρικούς μέσους και συμπαγές κέντρο στη ρεβάνς παρά το δεδομένο πλεονέκτημα της ομάδας του για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Από την πλευρά του, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 5-4-1, που μετατρεπόταν σε 3-4-3 όταν η ομάδα είχε την μπάλα στην κατοχή της και έκανε επιθέσεις. Ο Πορτογάλος προπονητής πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές στην εντεκάδα συγκριτικά με το πρώτο ματς, με τους Λαλά, Μπουχαλάκη, Μπρούμα και Βαλμπουενά να μένουν εκτός, ενώ ο Γάλλος είναι τραυματίας και δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αγγλία.

Ο Σα υπερασπίστηκε την εστία. Ο Ανδρούτσος (αντί Λαλά) κάλυψε ολόκληρη τη δεξιά πλευρά και ο Ρέαμπτσιουκ την αριστερή. Ο Μπα ήταν ο δεξιός στόπερ και ο Παπασταθόπουλος ο λίμπερο, ενώ ο Χολέμπας ήταν ο αριστερός κεντρικός αμυντικός. Οι Εμβιλά (επέστρεψε στη φυσική του θέση, καθώς στο πρώτο ματς είχε αγωνιστεί ως αριστερός στόπερ) και Καμαρά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Οι Φορτούνης και Μασούρας αγωνίστηκαν μπροστά από τους δύο χαφ, με τον Ελ Αραμπί να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Μόλις για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τρεις στόπερ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Η προηγούμενη καταγράφηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τη φάση των ομίλων του Champions League (0-1).

Στον επαναληπτικό επί αγγλικού εδάφους, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πιο ορθολογική εντεκάδα, από τη στιγμή που είχε δύο καθαρόαιμους στόπερ στη σύνθεσή του και τον Εμβιλά στη θέση του! Στο 5′ ο Παπασταθόπουλος συγκρούστηκε με τον Σμιθ Ρόου, βάζοντας την κόντρα στο δεξί σουτ που επιχείρησε ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων εκτός μεγάλης περιοχής. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός σφάδαζε από τους πόνους στη δεξιά ποδοκνημική. Το παιχνίδι διεκόπη για ένα περίπου δίλεπτο και σε καμία περίπτωση ο Μαρτίνς δεν ήθελε να δει τα πλάνα του να «χαλάνε» από τόσο νωρίς. Ο Σωκράτης πάτησε ξανά χορτάρι στο 7ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού υπέπεσαν σε κάποια εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, και οι Λονδρέζοι έβγαιναν με καλές προϋποθέσεις στις αντεπιθέσεις. Αυτό έπρεπε να σταματήσει. Σιγά-σιγά, οι Ερυθρόλευκοι έπαιρναν θάρρος και την μπάλα στην κατοχή τους, που ήταν μοιρασμένη στο 11ο λεπτό (54%-46%). Προσπαθούσαν να «χτίσουν» επιθέσεις από την άμυνα και αρκετές φορές έκαναν ριψοκίνδυνες πάσες μπροστά από τη μεγάλη περιοχή τους. Στο 15′ το ποσοστό κατοχής ήταν 49%-51% υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός είχε χαρίσει δύο εύκολες στατικές φάσεις στην Άρσεναλ μέχρι το 17′, ένα φάουλ στα αριστερά και ένα κόρνερ από δεξιά. Ευτυχώς, πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 18′ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Θεμπάγιος πάσαρε κάθετα στον Πεπέ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας (και συγκεκριμένα του Χολέμπας), ο Σα βγήκε αριστερά και δεν έκανε αποφασιστική έξοδο, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να κερδίσει την κόντρα. Ο Ιβοριανός εξτρέμ πλάσαρε με το αριστερό, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σωκράτη (έβαλε την κόντρα) και κατέληξε κόρνερ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 20′ ο Ολυμπιακός «απάντησε», χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει. Μετά την εκπληκτική μεταβίβαση του Σα από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας, ο Ελ Αραμπί κινήθηκε ανάμεσα στους αντίπαλους του στόπερ και βγήκε απέναντι στον Λένο, σουτάροντας δυνατά με το αριστερό εντός περιοχής (αφού πρώτα είχε κοντρολάρει με το στήθος), αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε ενστικτωδώς με το δεξί πόδι σε κόρνερ. Απίστευτο χαμένο τετ α τετ για το 0-1… Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να χάνει τέτοιες ευκαιρίες.

Ο Μασούρας αγωνιζόταν κυρίως προς τα δεξιά και ο Φορτούνης είχε επιτελικό ρόλο μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ, με τους δύο ακραίους αμυντικούς να έχουν όλη την πλευρά δική τους. Στο 24′ ο Γκάμπριελ έκανε φάουλ στον Εμβιλά στο ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Ισπανός διαιτητής δεν καταλόγισε φάουλ και η Άρσεναλ βγήκε στην αντεπίθεση. Ο Θεμπάγιος έβγαλε τον Ομπαμεγιάνγκ απέναντι στον Σα, ο Γκαμπονέζος επιθετικός σούταρε με το δεξί από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Σημαντική χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι είχε αρχίσει να αποκτά ρυθμό. Ο Ολυμπιακός στεκόταν πολύ καλά, αλλά ήθελε ένα γκολ για να μπει στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν την κατοχή, με τους στόπερ να βρίσκονται στο ύψος της μεσαίας γραμμής για να κάνουν παιχνίδι! Το ποσοστό στο 30′ ήταν 46%-54% υπέρ των Πειραιωτών, ενώ στο 34′ ανέβηκε στο 41%-59%! Ο Ολυμπιακός είχε 213 ολοκληρωμένες πάσες και η Άρσεναλ 156! Πάντως, για ένα ακόμα ευρωπαϊκό ματς, ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε φάουλ υπέρ του από τον διαιτητή ούτε με… αίτηση.

Στο 40′ το ποσοστό κατοχής ήταν 40%-60%, αλλά οι νταμπλούχοι Ελλάδας, αν και κυκλοφορούσαν υπέροχα την μπάλα στο «Emirates», δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Λένο. Δύο ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 45’+2′ ο Σα μπλόκαρε το δεξί σουτ του Σμιθ Ρόου από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0) και τον Ολυμπιακό να έχει ποσοστό κατοχής μπάλας της τάξης του 39%-61% (φτάνοντας μέχρι και το 38%-62% προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου!) μέσα στο Λονδίνο, με 319 ολοκληρωμένες πάσες έναντι 207 των Λονδρέζων. Η Άρσεναλ είχε 5 τελικές προσπάθειες (δύο στο στόχο), ο Ολυμπιακός μία τελική προσπάθεια (στο στόχο).

Ο Ολυμπιακός ήθελε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να προκριθεί και η αποστολή του ήταν εξαιρετικά δύσκολη έως και ανέφικτη. Ο Μαρτίνς δεν είχε πολλές επιλογές στον πάγκο λόγω των κομβικών απουσιών σε όλες τις γραμμές. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Μαρτίνς κυκλοφορούσαν την μπάλα και την είχαν στα πόδια τους. Οι Κανονιέρηδες έπαιζαν παθητικά και περίμεναν κάποιο λάθος των αντιπάλων τους για να βγουν στις αντεπιθέσεις, όπου ήταν πάντα επικίνδυνοι.

Στο 48′ ο Ελ Αραμπί πίεσε και οδήγησε σε λάθος τον Νταβίντ Λουίζ, ο Φορτούνης σούταρε με το δεξί από το ύψος μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 49′ οι φιλοξενούμενοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Καμαρά έβγαλε τον Φορτούνη σε θέση μέσα δεξιά εντός μεγάλης περιοχής, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν σούταρε με το δεξί, όπως και θα μπορούσε, αποφασίζοντας να… σπάσει την μπάλα προς τα μέσα, την ώρα που είχε ελεύθερο πεδίο για να σουτάρει. Κέρδος ήταν μόνο ένα κόρνερ. Στο 49′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Χολέμπας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Εμβιλά, ο οποίος κυνήγησε τη φάση στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με την προβολή και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε εντυπωσιακή εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο. Και στο 51′ άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0! Ο Εμβιλά έκοψε υποδειγματικά αντεπίθεση των Λονδρέζων με διπλό τάκλιν πάνω στον Θεμπάγιος στο ύψος της μεσαίας γραμμ΄γς (!) και έδωσε στον Μασούρα, ο οποίος τροφοδότησε αμέσως τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός ελίχθηκε και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σουτάροντας με το δεξί προ των Νταβίντ Λουίζ και Γκάμπριελ, η μπάλα κόντραρε στον δεύτερο και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Λένο, ο οποίος έμεινε «άγαλμα» και έπεσε στο χορτάρι όταν η μπάλα είχε μπει στα δίχτυα! Ναι, ρε Θρύλε!

Ο Αρτέτα σήκωσε αμέσως παίκτες για αλλαγή, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο. Χρόνος υπήρχε ακόμα για την τεράστια ανατροπή. Στο 57′ ο Παρτέι πήρε τη θέση του Ελνένι και ο Έντεγκααρντ του Θεμπάγιος. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει κατά κράτος τη μεσαία γραμμή μέχρι εκείνο το σημείο. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς διατηρούσαν κατοχή 40%-60% μέσα στο Λονδίνο και είχαμε φτάσει αισίως το 60′, όταν και η Άρσεναλ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Μετά τη σέντρα του Τίρνι από αριστερά και την παρέμβαση του Μπα, ο Πεπέ έπιασε το αριστερό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σμιθ Ρόου στο ύψος της μικρής περιοχής και πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 63′ ο Μπρούμα πήρε τη θέση του Ανδρούτσου και ο Ραντζέλοβιτς αντικατέστησε τον Μασούρα. Ο σχηματισμός δεν άλλαξε, καθώς ο Ραντζέλοβιτς έπαιζε μόνος του όλη τη δεξιά πλευρά! Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ρισκάρει ακόμα περισσότερο, καθώς δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Μαρτίνς έβαλε δύο εξτρέμ. Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός πως οι παίκτες της Άρσεναλ έδειχναν φοβισμένοι στο χορτάρι. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν είχαν καταφέρει να επιβάλλουν το ρυθμό τους, έστω και για ένα πεντάλεπτο.

Είχαμε φτάσει στο 71′ και ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη ευκαιρία μετά το 0-1. Η κατοχή μπάλας ήταν στο 43%-57%. Οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν κάπως κουρασμένοι, αλλά έπρεπε να δώσουν το κάτι παραπάνω στο φινάλε της αναμέτρησης. Ο Φορτούνης, μετά τη διπλή αλλαγή, είχε περάσει στην επίθεση, δίπλα στον Ελ Αραμπί. Στο 76′ ο Χολέμπας έδιωξε άτσαλα με το δεξί εντός μεγάλης περιοχής, η μπάλα στρώθηκε στον Έντεγκααρντ, ο οποίος σούταρε άστοχα με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Τα περιθώρια είχαν στενέψει για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Στο 79′ ο Πεπέ βρέθηκε απέναντι στον Σα ύστερα από αντεπίθεση και πάσα του Έντεγκααρντ, πλασάροντας αδύναμα με το αριστερό και ο Πορτογάλος τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά. Ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν κενοί χώροι στην άμυνα, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε «ανεβάσει» τις γραμμές του.

Στο 81′ ο Ομπαμεγιάνγκ με κούρσα πίσω από το κέντρο βγήκε απέναντι στον Σα, σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, πλασάροντας άστοχα με το αριστερό, από θέση βολής. Ο Ελ Αραμπί ζήτησε φάουλ για μαρκάρισμα του Τζάκα, ο Ισπανός διαιτητής δεν το έδωσε και η Άρσεναλ βγήκε στην κόντρα με τον Ελβετό μέσο και την κάθετη πάσα, μετέπειτα, του Έντεγκααρντ στον Γκαμπονέζο επιθετικό. Ο Αρτέτα έκανε άλλες δύο αλλαγές, με τους Μαρτινέλι και Τσέιμπερς να μπαίνουν στο 82′.

Σε εκείνο το σημείο, ο Μπα πήρε δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση και ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες… Η πρώτη κίτρινη κάρτα ήταν για φάουλ στον Μαρτινέλι με το αριστερό χέρι στο πρόσωπο του αντιπάλου και η δεύτερη γιατί χτύπησε την μπάλα με μπουνιά προς τον διαιτητή Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, όντας εκνευρισμένος. «Ανόητη» αποβολή για τον Σενεγαλέζο στόπερ. Στο 84′ ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, την ώρα που ο Μπα έκλαιγε απαρηγόρητος στη φυσούνα. Ο Μπουχαλάκης πήρε τη θέση του Φορτούνη και ο Λαλά του Ρέαμπτσιουκ.

Στο 87′ ο Μαρτινέλι έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ομπαμεγιάνγκ επιχείρησε το τακουνάκι με το αριστερό και ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά με το αριστερό πόδι, ενώ στη συνέχεια ο Γκαμπονέζος κυνηγός έστειλε, με το δεξί πόδι, την μπάλα πάνω από την εστία. Μία ακόμα αντεπίθεση της Άρσεναλ, με τον Ολυμπιακό να είναι όλος μπροστά μπροστά και με παίκτη λιγότερο στην αναμέτρηση. Οι Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδας συγκίνησαν ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την προσπάθεια και την αυταπάρνησή τους. Με τόσες αλλαγές και διακοπές, τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν μόλις τρία. Το ματς τελείωσε με νικητή τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε της Άρσεναλ με 1-0, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μία ανεπανάληπτη ανατροπή.

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Γήπεδο: «Emirates Stadium»

ΓΚΟΛ: 51′ Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)
Βοηθοί: Χουάν Κάρλος Γιούστε (Ισπανία), Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ (Ισπανία)
Τέταρτος: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ (Ισπανία)
Διαιτητής VAR: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία)
Διαιτητής AVAR: Γκιγιέρμο Κουάντρα Φερνάντεθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: 86′ Τζάκα, 90’+2′ Τίρνι / 35′ Ανδρούτσος, 73′ Εμβιλά, 82′ Μπα

Κόκκινη κάρτα: 82′ Μπα (δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (81′ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Ελνένι (57′ Παρτέι), Θεμπάγιος (57′ Έντεγκααρντ), Τζάκα, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ, Σμιθ Ρόου (81′ Μαρτινέλι).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63′ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84′ Λαλά), Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

https://athlosnews.gr/olympiakos-arsenal-1-3-itan-stravo-to-klima-to-fage-ki-o-simpert/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς