15 C
Athens

Ολυμπιακός: Στο Λονδίνο με ένα όνειρο τρελό!

Τις τελευταίες δύο φορές που επισκέφτηκε το «Emirates», ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής. Τώρα, ψάχνει την απόλυτη υπέρβαση για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League, αλλά παλεύει και για το δικό του ranking στην UEFA

Η Άρσεναλ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, το βράδυ της Πέμπτης (18/3, 19:55), στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League. Η αγγλική ομάδα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη της με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να κάνουν μία ανατροπή, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τις δύο τελευταίες φορές που επισκέφτηκε το «Emirates Stadium», ο Ολυμπιακός έφυγε και τις δύο φορές με ψηλά το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο και νικητής! Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015, ο Θρύλος είχε επικρατήσει της Άρσεναλ με 3-2 για τη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ πέρυσι, στις 27 Φεβρουαρίου του 2020, είχε «ξεράνει» τη λονδρέζικη ομάδα, νικώντας στην παράταση με 2-1 και κατακτώντας την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League. Άρα, είναι κάτι που έχει ξανακάνει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Και έχει κερδίσει και έχει προκριθεί σε βάρος των Κανονιέρηδων!

Βέβαια, τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές, καθώς ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με τρία γκολ διαφορά, ενώ για παράδειγμα βολεύεται και με ένα σκορ 2-4. Όλα αυτά είναι θεωρητικά. Αυτό που πρέπει να κάνουν ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του είναι να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα διεκδικήσει τις λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης. Έστω και 1% πιθανότητα να υπάρχει για μία επική ανατροπή, οι Ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο και να κυνηγήσουν αυτό που φαίνεται… ανέφικτο!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει πολύ τη ρεβάνς και προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση τριών στόπερ (Μπα, Παπασταθόπουλου, Χολέμπας, από δεξιά προς αριστερά αντίστοιχα) και σχηματισμού 5-4-1, όπως έγραψε το FWS, την Τετάρτη (17/3). Βάσει της τελευταίας δοκιμής, η εντεκάδα που έχει το προβάδισμα είναι η ακόλουθη: Σα, Ανδρούτσος, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Ανεξάρτητα από το αν έρθει ή όχι η πρόκριση, ο Ολυμπιακός θέλει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το «Emirates» για τη δική του βαθμολογία στην Ευρώπη. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει προσπεράσει τους Ερυθρόλευκους, που βρίσκονται στην 36η θέση με 41.000 βαθμούς. Η κροατική ομάδα είναι 35η με 41.500 βαθμούς και παίζει εντός έδρας με την Τότεναμ, ενώ η Σλάβια Πράγας βρίσκεται στην 39η θέση με 39.500 βαθμούς και έχει τον επαναληπτικό με τη Ρέιντζερς στη Σκωτία. Οι Πειραιώτες θέλουν νίκη ή ισοπαλία στην έδρα της Άρσεναλ για να βελτιώσουν τη βαθμολογία και τη θέση τους στο ranking της UEFA. Ενδεχόμενη πρόκριση της Σλάβια Πράγας θα δυσκολέψει τα πράγματα για το Champions League της νέας σεζόν, καθώς ο Ολυμπιακός ενδέχεται να πέσει στην 37η θέση και να βρεθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας σε περίπτωση πρόκρισης στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η προαναγγελία του αγώνα στα social media των Ερυθρόλευκων:

https://athlosnews.gr/olympiakos-etoimazei-terasties-ekplixeis-o-martins/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς