22.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει τεράστιες εκπλήξεις ο Μαρτίνς!

Ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται σχηματισμό με τρεις στόπερ στη ρεβάνς με την Άρσεναλ και το θετικό σημάδι είναι πως ο Γιαν Εμβιλά αναμένεται να επιστρέψει στη φυσική του θέση, δίνοντας την ισορροπία στην ομάδα που έλειψε από τον αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Μπορεί η πλειοψηφία να θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει στο 100%, στο μυαλό του, τον επαναληπτικό αγώνα απέναντι στην Άρσεναλ, το βράδυ της Πέμπτης (18/3, 19:55).

Ρεαλιστικά, η ήττα από την Άρσεναλ με σκορ 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφήνει λίγες ελπίδες πρόκρισης στους Ερυθρόλευκους, αλλά ο Ολυμπιακός οφείλει να παλέψει και να τα δώσει όλα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει αποφασισμένος να παρατάξει ένα σχήμα και μία ομάδα, που θα του επιτρέψουν να κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο, ανακατεύοντας την τράπουλα λόγω και των σοβαρών απουσιών που έχει να αντιμετωπίσει και στη ρεβάνς, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Σεμέδο, Βαλμπουενά, Χασάν και Παπαδόπουλος, ενώ ο Βρουσάι μπορεί να βρίσκεται στην 20άδα, αλλά προέρχεται από αγωνιστική αποχή περίπου ενός μήνα.

Στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, ο προπονητής του Ολυμπιακού δοκίμασε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που αν επαληθευτεί θα γίνει για μόλις δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν! Η πρώτη φορά είχε καταγραφεί στις 25 Νοεμβρίου 2020, όταν ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός είχε κοντραριστεί με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (0-1). Είναι ένας σχηματισμός που δεν έχει μάθει να παίζει ο σύλλογος, αλλά οι απουσίες είναι σημαντικές σε όλες τις γραμμές, ενώ για να έχει τύχη ο Θρύλος πρέπει να είναι στιβαρός μεσοαμυντικά και να μη δώσει δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης (17/3), ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε σχηματισμό 5-4-1, με τους Μπα, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας στο κέντρο της άμυνας! Τον Σα στην εστία και τους Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ στις θέσεις των ακραίων αμυντικών, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Ο Εμβιλά αναμένεται να επιστρέψει στη φυσική του θέση και μαζί με τον Καμαρά δοκιμάστηκαν ως οι δύο κεντρικοί μέσοι της ομάδας. Στην πρώτη αναμέτρηση, ο Γάλλος μέσος είχε αγωνιστεί ως αριστερός στόπερ και ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλο μέρος της δυναμικής και της ισορροπίας του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι Φορτούνης και Μασούρας δοκιμάστηκαν σε πιο προωθημένο ρόλο, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Αυτή ήταν η τελευταία βασική δοκιμή του Μαρτίνς και είναι σαφές ότι έχει στο μυαλό του το σχηματισμό 5-4-1 για τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ.

Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς κανείς δεν βρίσκεται στο μυαλό του Μαρτίνς. Μπορεί να ήταν απλά μία δοκιμή, αλλά ενδέχεται να ήταν και η… πρόβα για τη ρεβάνς απέναντι στην Άρσεναλ. Πάντως, αν επαληθευτεί αυτή η δοκιμή και στην πράξη, τότε ο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκης και τους Λαλά, Μπουχαλάκη, Μπρούμα και Βαλμπουενά να μένουν εκτός. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, άλλωστε, δεν βρίσκεται στην αποστολή λόγω τραυματισμού.

Η τελευταία προπόνηση πριν από τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ:

Η συνέντευξη Τύπου πριν από τη ρεβάνς με την Άρσεναλ:

https://athlosnews.gr/olympiakos-me-toys-mpa-kai-vroysai-sto-londino/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς