24.7 C
Athens

Ρεάλ – Αταλάντα 3-1: Επιστροφή στους «8» μετά από τρία χρόνια! (vid)

Η Ρεάλ βρίσκεται μετά από τρία χρόνια ξανά στην προημιτελική φάση του Champions League! Ύστερα από τους οδυνηρούς αποκλεισμούς από Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ στη φάση των «16», η Ρεάλ επέστρεψε, καθώς επικράτησε με 3-1 της Αταλάντα στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο».

Η ιταλική ομάδα δεν το πίστεψε πως θα μπορούσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε στο πρώτο ματς. Ενδεικτικό αυτού, το γεγονός πως δεν είχε θάρρος στο χορτάρι και δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τιμπό Κουρτουά.

Ο «φόβος» αποτυπώθηκε στο γκολ που σημείωσε κυριολεκτικά από το… πουθενά η Ρεάλ στο 34′, εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος που έκανε ο Σπορτιέλο.

Ο γκολκίπερ των Μπεργκαμάσκι έδωσε πάσα στον Μόντριτς, εκείνος γύρισε στον Μπενζεμά και ο Γάλλος από κοντά έκανε το 1-0.

 

Στο δεύτερο μέρος ο Σαπάτα έκανε πιο απειλητική την Αταλάντα με την είσοδο του και ο Κολομβιανός έχασε μοναδική ευκαιρία από πλεονεκτική θέση προκειμένου να κάνει το 1-1. Η Ρεάλ απάντησε με σλάλομ του Βινίσιους και σουτ που πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σπορτιέλο.

Δεν συνέβη κάτι ανάλογο όμως και στο 60′, όταν οι γηπεδούχοι πάλι έδωσαν γκολ-δώρο. Ο Βινίσιους ανατράπηκε από τον Τολόι με τη συμπλήρωση 60 λεπτών παιχνιδιών και από την άσπρη βούλα ο Σέρχιο Ράμος πέτυχε το 2-0.

 

Η Αταλάντα πίστεψε πως θα μπορούσε να κάνει κάτι στο 83′, όταν ο Μουριέλ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1 και παρότι νωρίτερα ο Σαπάτα έχασε μοναδική ευκαιρία στο 78′.

 

Ένα λεπτό μετά το γκολ του συμπατριώτη του Σαπάτα, του Λουίς Μουριέλ, ο Ασένσιο (που μόλις είχε μπει στο ματς) τιμώρησε με πλασέ στην κλειστή γωνία τη λάθος εκτίμηση του Σπορτιέλο και τα κενά στην άμυνα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Νάτσο, Ράμος (64′ Μιλιτάο), Βαράν, Μεντί, Βαλβέρδε (82′ Ασένσιο), Κρόος, Μόντριτς (34′ Μπενζεμά), Λούκας Βάθκεθ, Μπενζεμά, Βινίσιους (69′ Ροντρίγκο).

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τολόι (61′ Παλομίνο), Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μάελε, Ντε Ρουν, Πεσίνα (84′ Καλντάρα), Γκόσενς (57′ Ίλιτσιτς), Πάσαλιτς (46′ Σαπάτα), Μαλινόφσκι, Μουριέλ (84′ Μίραντσουκ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς