23.2 C
Athens

Απίστευτο: Ο Αζάρ έχει χάσει 50 παιχνίδια και 362 ημέρες στη Ρεάλ λόγω τραυματισμών

Νέο πρόβλημα τραυματισμού αποκόμισε ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος επέστρεψε στον αγώνα με την Έλτσε, αλλά απουσίασε από την προπόνηση της Ρεάλ τη Δευτέρα (15/3) με την ομάδα να ανακοινώνει πως ο 30χρονος Βέλγος έχει υποστεί έναν μυϊκό τραυματισμό στην δεξιά πλευρά.

Κι όσο ολόκληρος ο πλανήτης μαστίζεται από τον κορωνοϊό, ο Εντέν Αζάρ παλεύει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την πανδημία των… τραυματισμών. Ο επιθετικός των «μερένγκες» επέστρεψε στη δράση το περασμένο Σάββατο (13/3) στο ματς με την Έλτσε, (2-1), μπαίνοντας αλλαγή στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης στη θέση του Βινίσιους.

Ωστόσο, η χαρά του δεν κράτησε για πολύ. Ο Βέλγος σταρ κατάφερε να αγωνιστεί μετά από καιρό για 15 λεπτά, όμως πρόσθεσε ακόμα έναν τραυματισμό στη «μαύρη» λίστα, η οποία όπως φαίνεται δεν έχει τέλος.

Οι συνεχείς τραυματισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός να πραγματοποιήσει μόλις 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας σκοράρει και τρία γκολ.

Ας το πάρουμε ανάποδα όμως. Ο Αζάρ βρίσκεται στη Ρεάλ από το καλοκαίρι του 2019 , όταν και οι Μαδριλένοι τον απέκτησαν από την Τσέλσι αντί 150.000.000 ευρώ.

Καθώς πάτησε ωστόσο, το πόδι του στη Μαδρίτη η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, με τον έναν τραυματισμό να διαδέχεται τον άλλον, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να απουσιάσει από 50 ματς της ομάδας, αριθμός που αντιστοιχεί σε 362(!) ημέρες.

Είναι σοκαριστικό μάλιστα, ότι σε διάστημα ενάμιση χρόνου στον ισπανικό σύλλογο έχει χάσει περισσότερα παιχνίδια, από όσα είχα χάσει στους Μπλε σε διάστημα επτά χρόνων. Τη φετινή σεζόν μάλιστα, έχει τραυματιστεί 4 φορές, και σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό έχασε 24 αγώνες, τα οποία βέβαια, αναμένεται να αυξηθούν.

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, ο Αζάρ αναμένεται να μείνει στα πιτς από τέσσερις έως έξι εβδομάδες και ως εκ τούτου θα απουσιάσει σίγουρα από τη σημερινή ρεβάνς με την Αταλάντα (16/3, 22:00) στο γύρο των «16» του Champions League, καθώς και από τις αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα κόντρα στις Θέλτα (20/3), Έϊμπαρ (4/4), Μπαρτσελόνα (11/4).

Μάλιστα, ο γιατρός της εθνικής ομάδας του Βελγίου, Κρις Φαν Κρόμπριζ, επισημαίνει πως αν ο 30χρονος επιθετικός επιθυμεί να προλάβει το Euro θα πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς