23.1 C
Athens

Δερμιτζάκης: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με AstraZeneca

Πολιτικό παιχνίδι χαρακτήρισε το ζήτημα που έχει προκύψει με την AstraZeneca και την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Συνεχώς προκύπτουν στοιχεία τα οποία απορρίπτονται μετά» εξήγησε και κάλεσε τον κόσμο να ηρεμήσει αφού οι αριθμοί περιστατικών με παρενέργειες είναι «πολύ μακριά για να δικαιολογούν ακόμη και την ανησυχία, πόσο μάλλον και την αναστολή των εμβολιασμών».

Ο καθηγητής πρόσθεσε πως τόσο ο ΕΜΑ όσο και ο ΠΟΥ είχαν δώσει μια πρώτη εικόνα που καθησύχαζε πλήρως, εκτιμώντας πως η δεύτερη εκτίμηση επί του εμβολίου δεν μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό.

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το AstraZeneka αφού ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει έστω μια λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα παρενεργειών, οι αριθμοί είναι τόσο μικροί που κυμαίνονται στα επίπεδα των αλλεργικών αντιδράσεων.

Όσον φορά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο κος Δερμιτζάκης εκτίμησε πως βάσει δεδομένων τα χειρότερα έρχονται.

«Βλέπουμε συνεχώς αύξηση των κρουσμάτων, καμία αλλαγή στα μέτρα, πολύ πιθανό αυτές οι γιορτές που έγιναν στο διάστημα της Καθαράς Δευτέρας να οδηγήσουν σε νέα έκρηξη πέρα από αυτή που ήδη έρχεται και τη βλέπουμε», τόνισε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς