22.4 C
Athens

Αρτέτα: Έχουμε ελπίδες στην Ευρώπη

Τις ανησυχίες του για το φετινό εισιτήριο που θα οδηγήσει την Άρσεναλ την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη εξέφρασε ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος τόνισε ότι οι «κανονιέρηδες» θα πρέπει να κάνουν σημαντική προσπάθεια, ενώ όσον αφορά τη φετινή πορεία στο Europa League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει ελπίδες να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Οι «Gunners» αντιμετωπίζουν το απόγευμα της Κυριακής (14/3, 18:30) την Τότεναμ στο «Εμιρέιτς» και μετά το στραπάτσο της ισοπαλίας με την Μπέρνλι (1-1) το περασμένο Σάββατο η νίκη είναι μονόδρομο, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλεια βαθμών.

Την ίδια στιγμή οι «κανονιέρηδες» έκαναν το πρώτο βήμα στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου επικράτησαν με 3-1 των Ερυθρόλευκων και πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Europa League ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο την ερχόμενη Πέμπτη (18/3, 19:55).

Ο Αρτέτα μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού και εξέφρασε τις ανησυχίες του, καθώς για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια η Άρσεναλ κινδυνεύει να μην πάρει το εισιτήριο για το ευρωπαϊκό ταξίδι.

«Ανησυχώ. Αλλά θα έλεγα ότι πολλά από αυτά που συνέβησαν αυτή τη σεζόν είναι συνέπεια των όσων κάναμε στο γήπεδο και μερικών αποφάσεων που έχουμε λάβει.

Αλλά αν θέλουμε να έχουμε οποιαδήποτε πιθανότητα (στην Ευρώπη) πρέπει να κερδίσουμε τέσσερα ή πέντε παιχνίδια στη σειρά και τότε αυτή η εικόνα θα φαίνεται διαφορετική. Είμαστε ικανοί να το κάνουμε αυτό», τόνισε ο Αρτέτα και πρόσθεσε για τη φετινή πορεία στο Europa League:

«Στην Ευρώπη είναι μια διαφορετική ιστορία. Είμαστε πραγματικά συνεπείς και έχουμε κερδίσει επτά ή οκτώ παιχνίδια και ισοπαλία.

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και γνωρίζουμε την ποιότητα των ομάδων που εξακολουθούν να συμμετέχουν, αλλά οι ελπίδες είναι εκεί και είμαστε πάντα θετικοί. Θα το κάνουμε μέχρι το τέλος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς