16.9 C
Athens

Ο Ζαχά αρνήθηκε να γονατίσει για το Black Lives Matter: «Μέχρι να γίνει η αλλαγή, δεν θέλω να ακούσω ξανά για αυτό»

Σε μία κίνηση που είχε αποφασιστεί προ καιρού προέβη ο Γούιλφρεντ Ζαχά στο χθεσινό παιχνίδι της Κρίσταλ Πάλας με την Γουέστ Μπρομ για την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ιβοριανός δεν γονάτισε στο κέντρο του γηπέδου για το κίνημα του Black Lives Matter, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Premier League που αποφεύγει να το κάνει.

Στη συνέχεια έδωσε τη δική του εξήγηση για αυτή του την απόφαση. Μία εξήγηση που κρύβει μέσα της αλήθεια, πόνο και ανάγκη για ολοκληρωτική εξάλειψη του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Ο Ζαχά στέλνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα απέναντι στον ρατσισμό και του αξίζουν συγχαρητήρια!

«Μεγαλώνοντας, οι γονείς μου μου έμαθαν να είμαι περήφανος που είμαι μαύρος και να στέκομαι στα πόδια μου!», ανέφερε σε πρώτη φάση ο στράικερ της Πάλας.

Για να συνεχίσει να αναφέρεται στο θέμα του Black Lives Matter: «Δεν πρόκειται να βάλω στο πίσω μέρος της μπλούζας μου την στάμπα “Black Lives Matter”, αυτό μοιάζει σαν στόχος. Προσπαθούμε να πούμε πως είμαστε ίσοι, αλλά αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν. Μέχρι να αλλάξω όλη αυτή η κατάσταση, μην με ρωτήσετε ξανά. Μέχρι να γίνει η αλλαγή, δεν θέλω να ακούσω ξανά για αυτό».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς