17.2 C
Athens

Παυλίδης στο FWS: Σπουδαίες οι αθλήτριες μου, είναι ανεπανάληπτο αυτό που κάναμε!

Λίγες ώρες μετά την εκπληκτική πρόκριση σε βάρος της Σαμπαντέλ, ο Χάρης Παυλίδης αναλύει στο FWS τα δεδομένα μιας - τηρουμένων των αναλογιών - ανεπανάληπτης επιτυχίας

Σε μια χρονιά που έχει μπει λουκέτο στον ερασιτεχνικό ελληνικό αθλητισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει μια ακόμα σπουδαία επιτυχία στο πόλο Γυναικών.

Οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση στο Παπαστράτειο και με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην πανίσχυρη Σαμπαντέλ (10-5) εξασφάλισαν το εισιτήριο για το F4 της διοργάνωσης.

Το FWS μίλησε με τον προπονητή του συλλόγου, Χάρη Παυλίδη μετά την επιτυχία, η οποία και για τον ίδιο είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών – τηρουμένων των συνθηκών, όπως παραδέχεται και ο ίδιος.

https://athlosnews.gr/olympiakos-sampantel-10-5-gorgones-kai-magkisses-katasparaxan-ti-sampantel/

«Ίσως να μην μπορούμε να το αντιληφθούμε αυτή τη στιγμή. Είναι ανεπανάληπτο αυτό που κάναμε αν σκεφτούμε όλα τα δεδομένα», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε για το γεγονός πως οι Ισπανίδες είχαν ρυθμό λόγω αγώνων:

«Τα αποτελέσματα της Σαμπαντέλ τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακά. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έτσι και στην Ισπανία ο αθλητισμός είναι ανοιχτός από τις μικρές ηλικίες και έτσι και η Σαμπαντέλ ήταν προετοιμασμένη χάρη στις προπονήσεις και τα παιχνίδια που έδινε.

Ήμασταν ανενεργοί από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο και δώσαμε μόλις ένα φιλικό παιχνίδι πριν από σχεδόν δύο μήνες – με άδεια από τη ΓΓΑ – απέναντι στη Βουλιαγμένη που είχε και εκείνη ευρωπαϊκές υποχρεώσεις», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε για το πρώτο ματς στην Ισπανία όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με δύο γκολ διαφορά.

«Φάνηκε η διαφορά προετοιμασίας. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε αργούς χρόνους αντίδρασης, μπερδευόμασταν στο κομμάτι της τακτικής καθώς δεν είχαμε το περιθώριο να δουλέψουμε όσα θέλουμε. Σήμερα (13/3) ήμασταν πολύ πιο επιθετικοί. Οι αθλήτριες μου τα έδωσαν όλα, δεν θυμάμαι να έχουμε ξαναπαίξει τόσο εντυπωσιακή άμυνα με πολλά μπλοκ. Ήξερα ότι αν κρατήσουμε τη Σαμπαντέλ κάτω από τα 8-10 γκολ θα τα καταφέρουμε».

Δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε πώς κατόρθωσε σε μια τόσο δύσκολη χρονιά να διατηρήσει το κίνητρο στις παίκτριες του. Χωρίς προπονήσεις, χωρίς φιλικά, χωρίς επίσημους αγώνες.

«Είναι σπουδαίες οι αθλήτριες μου και έχουν ισχυρές προσωπικότητες. Μπορεί να μην έχουμε ξένες τη φετινή σεζόν και στο ρόστερ να υπάρχουν αρκετές αθλήτριες από τις ακαδημίες με ηλικία 16-17 ετών χωρίς εμπειρίες – όμως τα έδωσαν όλα. Χρειάστηκε απλώς να μιλήσω στον εγωισμό τους. Ήξεραν τι να κάνουν και απέδειξαν στην αναμέτρηση πως μίλησε το πείσμα και ο εγωισμός τους», υποστήριξε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε τι τους είπε στο πούλμαν μετά την ήττα στο πρώτο ματς.

«Το πίστευα και τους το είπα. Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσουν στον Πειραιά, ήξερα ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε και να προκριθούμε εδώ».

Μέσα από το FWS, ο Χάρης Παυλίδης στέλνει το δικό του μήνυμα όχι μόνο στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά και στην Πολιτεία.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους της ομάδας για τη συμπαράσταση, τα μηνύματα και τη στήριξη τους. Εύχομαι να ήταν στο γήπεδο, αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως πρέπει να ξεκινήσουμε να ζούμε και πάλι φυσιολογικά. Να γίνονται προπονήσεις και κυρίως με τα μικρά παιδιά, τηρώντας ασφαλώς τα απαραίτητα μέτρα. Χρειάζεται να γίνει ό,τι είναι καλύτερο για τον αθλητισμό και κυρίως για αυτές τις νεαρές ηλικίες, καθώς τα παιδιά είναι διαρκώς κλεισμένα στο σπίτι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς