21.2 C
Athens

Περιμένουν πολλά από Φιλιππίδη-Τσιάμη

Ώρα τελικού για τους Φιλιππίδη-Τσιάμη από τους οποίους περιμένουμε διακρίσεις και γιατί όχι κάποιο/α μετάλλια

Αύριο ολοκληρώνεται το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο και το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στις προσπάθειες των Κώστα Φιλιπίδη και Δημήτρη Τσιάμη, οι οποίοι μετέχουν στους τελικούς του επί κοντώ και τριπλούν αντίστοιχα.

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν είχε κανένα πρόβλημα στον προκριματικό δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει να διεκδικήσει όχι μόνο το μετάλλιο αλλά και μια καλύτερη επίδοση από το 5,71 μ. που έχει πετύχει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Βέβαια το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι μιας και στον τελικό θα τεθεί αντιμέτωπος με όλα τα δυνατά ονόματα   όπως ο Γάλλος Ρεντό Λαβιλενί, ο έφηβος Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις και οι πάντα ανταγωνιστικοί Πολωνοί Πιοτρ Λίσεκ, Πάβελ Βογιεκόβσκι και Τιμούρ Μοργκούνοβ (Ανεξάρτητος).

Από την άλλη πλευρά ο έτερος των τελικών, Δημήτρης Τσιάμης έχει ως στόχο ένα πλασάρισμα στην πρώτη οχτάδα, που θα είναι και η καλύτερη παρουσία του στη διοργάνωση. Η πολύ καλή εικόνα του στον προκριματικό δείχνει πως είναι ικανός να κυνηγήσει άλματα στο 16,70 μέτρα. Υπενθυμίζεται πως έχει αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκού άλλες τρεις φορές κι έχει ως καλύτερη κατάταξη, την ένατη θέση στο Ελσίνκι το 2012.

Ο τελικός του επί κοντώ θα ξεκινήσει αύριο στις 20:10 ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 20:55 είναι προγραμματισμένος ο αντίστοιχος του τριπλούν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς