23.8 C
Athens

Σοβαρεύτηκε και τον… καθάρισε

Ανώτερο το Βέλγιο, νίκησε 3-0 τον Παναμά και βλέπει... 16!

Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε απέναντι στον αξιόμαχο Παναμά, η ομάδα του Βελγίου. Highlight του ματς η τρομερή κίνηση του Ντε Μπρόινε στο δεύτερο γκολ, που με τον… αστράγαλο έδωσε έτοιμο γκολ στο “κτήνος” που λέγεται Λουκάκου.

Φανερή η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων κι έτσι, το 3-0 φαίνεται φυσιολογικό και αναμενόμενο.Παρότι το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, θα ήταν πραγματική έκπληξη αν οι ποδοσφαιριστές από την Κεντρική Αμερική άντεχαν στην πίεση του Αζάρ και της παρέας του.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Στο πρώτο μισό, οι Βέλγοι ήταν άστοχοι και δεν κατόρθωσαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο δεύτερο 45λεπτο αναπτύχθηκαν περισσότερο ορθολογικά, έβγαλαν ωραίες φάσεις και πρόσφεραν θέαμα. Χαρακτηριστική στιγμή η κίνηση του Ντε Μπρόινε στο δεύτερο γκολ, άλλο ένα δείγμα της τρομερής χρονιάς που διάνυσε φέτος υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα.

Ο Παναμάς έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα. Κι όταν δεν τις εκμεταλλεύεσαι απέναντι στους πληρέστατους Βέλγους, δεν είναι δυνατόν να έχεις περαιτέρω αξιώσεις από ένα παιχνίδι σαν αυτό. Αρκετές αντεπιθέσεις των Παναμέζων, πάντως, έθεσαν σε κίνδυνο τη βελγική άμυνα. Δε θα είναι εύκολο το έργο Αγγλίας και Τυνησίας απέναντι στην ομάδα του Χερνάν Γκόμεζ.

Οι Βέλγοι, από την άλλη, μπήκαν με το δεξί στη διοργάνωση και έθεσαν γερές βάσεις για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Δείτε τα τρία πανέμορφα γκολ της ομάδας του Βελγίου:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς