19.3 C
Athens

Βασιλειάδης: Δοξάστε με εσείς για να μην το κάνω μόνος μου

Κομπορρημονεί αυτοθαυμαζόμενος ενώπιον του κομματικού/κυβερνητικού καθρέφτη ο κ. Βασιλειάδης για τις ποινές/ρήτρες που επέβαλε στις καταχρεωμένες Π.Α.Ε., τη διάσωση των οποίων για πολύ προφανείς εκλογικούς λόγους ανέλαβε να στηρίξει το ελληνικό κράτος, δηλαδή όλοι εμείς, δια των φόρων  (μην γελιέστε, καμία ΕΡΤ δεν υπάρχει). Κι από την κομπορρημοσύνη του αυτή προκύπτουν, όπως συμβαίνει πάντα με τους αδαείς μαθητευόμενους μάγους, σειρά ερωτημάτων που ξεκινάνε από τη νομιμότητα των «ποινών» και καταλήγουν στο ποιος θα τις επιβάλλει και με ποιες διαδικασίες.

Καμία κανονιστική πρόβλεψη επιβολής ποινής με καθαρά εξωποδοσφαιρικό χαρακτήρα δεν υπάρχει στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Ο λόγος εξαιρετικά απλός. Ρητώς απαγορεύεται από το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. ακόμη και η υποψία επιβολής ποινών που δεν περιγράφονται ρητώς στους ισχύοντες κανονισμούς, όπως και της επιβολής ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς από έξω-ποδοσφαιρικά όργανα. Και στις δύο περιπτώσεις σαφώς ορίζεται στο ποδοσφαιρικό θεσμικό πλαίσιο, ότι οι ποινές αυτές και οι τυχόν επιβολή τους θεωρούνται ανυπόστατες και δεν αναγνωρίζονται από τα όργανα του ισχύοντος καταστατικού και των κανονισμών.

Ακόμη, όμως και αν ήθελε η Ε.Π.Ο. να εξυπηρετήσει τον κ. Βασιλειάδης και να εισαγάγει τώρα στο κανονιστικό πλαίσιο τις ποινές/ρήτρες του υφυπουργού και πάλι αυτό θα ήταν αδύνατο. Ο λόγος και πάλι απλός: Η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα κηρυσσόταν αυτόματα έκπτωτη, καθώς θα είχε προχωρήσει στην τροποποίηση των αγωνιστικών κανονισμών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, η οποία σαφώς ορίζεται πως έχει ήδη αρχίσει από την 1η Αυγούστου 2018.

Υπάρχει τρόπος να εισαχθούν, με άμεση ισχύ, οι ποινές/ρήτρες στο εγχώριο ποδοσφαιρικό δίκαιο και να επιβάλλονται από τα δικαστικά όργανα,, είτε των διοργανωτριών, είτε της Ε.Π.Ο.; Ένας και μόνος. Η εισαγωγή τους να επιβληθεί δια απόφασης της FIFA, η οποία θα έχει αναγκαστικό χαρακτήρα και θα προβλέπει άμεση εφαρμογή.

Ναι, αλλά ποιες ποινές και για ποιες ομάδες θα ρυθμίσει με διάταξη αναγκαστικού δικαίου η FIFA; Τις υπαρκτές (υποτίθεται) ποινές της σύμβασης των εφτά αδερφών Π.Α.Ε. με την ΕΡΤ ή τις ανύπαρκτες ποινές των εννιά υπόλοιπων με τη NOVA; Δηλαδή, τι ακριβώς θα κάνει η FIFA; Θα εκδώσει οδηγία για τις μισές ομάδες και θα εξαιρεί τις υπόλοιπες μισές; Μήπως θα αναγκάσει τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου να ρωτάνε πριν καλέσουν σε απολογία τις Π.Α.Ε. «εσύ παιδάκι μου τίνος είσαι; Της ΕΡΤ ή της άλλης, της Νόβας;»

Τρέλα και των γονέων, πλην εάν ο ίδιος ο κ. Βασιλειάδης αποφασίσει εκτός από Υφυπουργός Αθλητισμού, κυβερνητικό στέλεχος, κομματικός κομισάριος, εν τοις πράγμασι Πρόεδρος της ΕΡΤ, εν δυνάμει Πρόεδρος της Super League, υποψήφιος στην Αχαία, Μέγας ερμηνευτής της σφοδρής επιθυμίας των μαζών να δουν να ξεκινάει το πρωτάθλημα στην ώρα του και έγκυρος οικονομοτεχνικός αναλυτής αποφασίσει να γίνει και τριτοβάθμιο όργανο επιβολής ποινών.

Να καλεί, καλή ώρα σαν έναν προηγούμενο, στο γραφείο του τις Π.Α.Ε. και να επιβάλλει πρόστιμα, όπου και όπως γουστάρει, διακινδυνεύοντας να καταστεί έτι γραφικότερος και να προκαλέσει νέες ανοιχτές πληγές στο ζέον σώμα του ψοφοδεούς κομματικού σχηματισμού στον οποίο ανήκει.

Δεν είναι δα και ασυνήθης μια τέτοια εξέλιξη. Κι ο Γιωργάρας ο Παπαδόπουλος έτσι ξεκίνησε και κατέληξε να γίνει όλα τα υπόλοιπα εκτός από αρχιεπίσκοπος… Να μας καλεί να τον θαυμάζουμε κι οι υπόλοιποι επειδή βαρέθηκε να το κάνει ο ίδιος στον καθρέφτη!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

GP Μαϊάμι: Ο Λάντο Νόρις έκανε την έκπληξη, πρώτη του νίκη στη Formula 1!

Την πρώτη και μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πανηγυρίζει ο Λάντο Νόρις, με τον Βρετανό να τερματίζει πρώτος στο Μαϊάμι και να αφήνει στη 2η θέση τον Μαξ Φερστάπεν και στην 3η τον Σαρλ Λεκλέρ

Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-2: Κόκκινος περίπατος και δώρο τετράδας στην Άστον Βίλα

Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε την Τότεναμ - όπως συνήθως συμβαίνει στο Άνφιλντ - και έκανε δώρο την 4η θέση στην Άστον Βίλα, την ώρα που η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου υπέστη τέταρτη σερί ήττα στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Ο Παναθηναϊκός κλείνει τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Οι Πράσινοι συμφώνησαν με τον 31χρονο δεξιό μπακ Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι