20.9 C
Athens

Οριακά πήρε την pole position ο Μάρκεθ

Ο Μαρκ Μάρκεθ κατάφερε να πάρει στο νήμα την pole position

Το MotoGP για ένα ακόμα Σάββατο μας χάρισε απλόχερα δύο εκπληκτικές περιόδους κατακτηρίων δοκιμών και σίγουρα αντάμειψε τους πάντες που το παρακολούθησαν. Μάλιστα ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος και αυτό σημαίνει ότι είχαμε πλούσια δράση. Αρχικά στο Q1 οι Αλβάρο Μπαουτίστα και Άλεξ Ρινς ήταν εντυπωσιακοί και όντας αρκετά γρήγοροι πέρασαν στο Q2.

Η κατάσταση δεν ήταν ίδια για τον Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα και έτσι από το επόμενο ματς θα ξεκινήσει στη 14η θέση. Από εκεί και πέρα στο Q2 είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Μαρκ Μάρκεθ και Χόρχε Λορένθο. Για την ακρίβεια η μάχη με τις καλύτερες επιδόσεις την ώρα του αγώνα πήγαινε εναλλάξ. Συγκεκριμένα καλύτερο χρόνο έκανε μια ο ένας και μια ο άλλος.

Τελικά, ο Μάρκεθ ανέβαζε όσο περνούσε η ώρα τις επιδόσεις και άφησε αρκετά πίσω του το Λορένθο. Ωστόσο σφήνα στη συγκεκριμένη μάχη μπήκε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος μ’ έναν τρομερό γύρο, προσπάθησε να κερδίσει τον Μάρκεθ. Βέβαια ο Ιταλός της Ducati έχασε λίγο χρόνο στις τελευταίες στροφές κι αυτό του στοίχισε, διότι ηττήθηκε από τον Ισπανό της Honda για δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πραγματικά οριακή νίκη για τον Μάρκεθ.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Q2

Q1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς