22.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Αποθέωση στην Ιταλία για τον 17χρονο Λιάτσο

Ιταλική ιστοσελίδα αποθεώνει τον Χρήστο Λιάτσο, τον συγκρίνει με τον Μάρτιν Έντεγκααρντ, που αγωνίζεται στην Άρσεναλ, ενώ αποκαλύπτει ενδιαφέρον της Μίλαν για την απόκτησή του!

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει στην Ακαδημία του ο Ολυμπιακός. Ήδη, λίγο μετά τα 16 του, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Ο λόγος για τον Χρήστο Λιάτσο, ο οποίος στις 15 Ιανουαρίου του 2020 είχε αγωνιστεί ως αλλαγή για 22 λεπτά, στον εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα (4-1).

Η ιταλική ιστοσελίδα «tuttomercatoweb», στην ειδική καθημερινή ενότητα «Ένα ταλέντο την ημέρα», ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον 17χρονο (1/9/2003) ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι δεκάρι και αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού μέσου, αν και μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Μάλιστα, ο τίτλος του άρθρου είναι «Ένα ταλέντο την ημέρα, Χρήστος Λιάτσος: Η Ελλάδα απολαμβάνει έναν πολύ σύγχρονο παίκτη» και στο κείμενο συγκρίνεται με τον Νορβηγό μεσοεπιθετικό της Άρσεναλ, Μάρτιν Έντεγκααρντ, ο οποίος σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό, το βράδυ της Πέμπτης (11/3, 1-3), για τη φάση των «16» του Europa League.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι η Μίλαν έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Χρήστου Λιάτσου, αλλά ο Ολυμπιακός πρόλαβε και «έδεσε» τον 17χρονο ποδοσφαιριστή με πολυετές συμβόλαιο. Να σημειωθεί πως ο Λιάτσος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους το καλοκαίρι του 2019, ενώ αποτελεί «γέννημα-θρέμμα» του Ολυμπιακού, έχοντας ακολουθήσει όλη την πορεία, από τις Σχολές μέχρι την Ακαδημία του συλλόγου.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της ιταλικής ιστοσελίδας:

«Ο Χρήστος Λιάτσος είναι ένα από τα πιο εξέχοντα ταλέντα του Ολυμπιακού και ολόκληρης της νέας γενιάς Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Είναι, ήδη, πρωταγωνιστής στο UEFA Youth League, υπήρξε ανέκαθεν μέρος των Ερυθρόλευκων, για αυτό οι φίλαθλοι θα τον ήθελαν να είναι σύντομα στο επίκεντρο της πρώτης ομάδας.

Η Μίλαν έχει ενδιαφερθεί για τον νεαρό, αλλά ο ελληνικός σύλλογος δεν έχασε χρόνο, κάνοντάς τον να υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο. Ικανός να παίξει, επίσης, στις πτέρυγες στις μεσοεπιθετικές θέσεις, είναι κυρίως παίκτης που αγωνίζεται στον άξονα. Αφθονεί στην τεχνική, αλλά όχι στην ταχύτητα, ενώ μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία με ντρίμπλα. Η ενίσχυση της δομής του σώματός του, θα είναι σίγουρα ένας από τους στόχους του από εδώ και πέρα. Μοιάζει το παιχνίδι του με αυτό του Μάρτιν Έντεγκααρντ».

Λιάτσος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς