16.4 C
Athens

Οι Ρώσοι… «σφαγείς» του Ολυμπιακού (Videos)

Με αφορμή τον ορισμό του Ρώσου ρέφερι Κιρίλ Λεβνίκοφ στον επαναληπτικό Λουκέρνης – Ολυμπιακού, το FWS.GR σας θυμίζει τις δυο πιο χαρακτηριστικές «σφαγές» που έχουν υποστεί οι Πειραιώτες από Ρώσους διαιτητές

Ο ορισμός του Ρώσου διαιτητή Κιρίλ Λεβνίκοφ στον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης με την Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Αυτό, διότι οι συμπατριώτες του διαιτητές που έχουν σφυρίξει στο παρελθόν παιχνίδια του Ολυμπιακού, έχουν μείνει στην ιστορία για τις εχθρικές διαιτητικές τους αποφάσεις, καταδικάζοντάς τον σε επώδυνες ήττες. Αυτή τη φορά βέβαια, το 4-0 του πρώτου αγώνα επιτρέπει στους Πειραιώτες να μην αγχώνονται για την απόδοση του ρέφερι, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε την προϊστορία…

Με αφορμή τον ορισμό του Λεβνίκοφ, το FWS.GR έψαξε και βρήκε δύο περιπτώσεις καταδικαστικών – κυριολεκτικά και μεταφορικά – διαιτησιών από Ρώσους, όλως τυχαίως σε εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του Champions League, οι οποίες στοίχισαν ισάριθμους αποκλεισμούς.

Ο Μπεζμπορόντοφ που δεν «είδε» τη χερούκλα του Χούμελς

Η πρώτη χρονικά φορά μας βρίσκει την σεζόν 2011-12 και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου του 2011 στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Ντόρτμουντ για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.
Διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης ήταν ο Βλάντισλαφ Μπεεζμπορόντοφ. Με τον Ρώσο ρέφερι να «κλείνει» τα μάτια σε οφθαλμοφανές χέρι του Ματς Χούμελς στην περιοχή της Ντόρτμουντ στο 44’ και να καταδικάζει τον Ολυμπιακό σε ήττα με 1-0.

Μία ήττα η οποία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην οικονομία εκείνου του ομίλου
όπου εκτός των «ερυθρόλευκων» και την Ντόρτμουντ, μετείχαν οι Μαρσέιγ και Άρσεναλ, που βρήκε τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε να κατακτά την τρίτη θέση με 9 πόντους και να αναγκάζεται να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στους «32» του Europa League.

Το φύλλο αγώνα εκείνης της αναμέτρησης:

Διαιτητής: Βλάντισλαβ ΜπεζμπορόντοΒ (Ρωσία)
Βοηθοί: Νικολάι Κολούμπεφ, Βιάτσεσλαβ Σεμένοφ (Ρωσία)

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντερφελερ, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Κελ, Λάιτνερ, Πέρισιτς (77′ Μπλαστσικόφσκι), Γκέτσε (66′ Καγκάβα), Γκρόσγκροϊτς, Λεβαντόφσκι

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοντέστο, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (68′ Αμπντούν), Φέισα (60′ Μακούν), Ιμπαγάσα (79′ Πάντελιτς), Ορμπάιθ, Μιραλάς, Τζεμπούρ

Διαιτητρής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)
Βοηθοί: Νικολάι Κολούμπεφ, Βιάτσεσλαβ Σεμένοφ (Ρωσία)

Ο Σεργκέι Καράσεφ, που δεν μέτρησε γκολ του Μήτρογλου και δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μανιάτη

Η δεύτερη περίπτωση μας φέρνει την σεζόν 2014-15 επίσης σε φάση ομίλων του Champions League

Συγκεκριμένα, την 1η Οκτωβρίου του 2014 ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει οδυνηρή ήττα από την «πρωτάρα» στην διοργάνωση Μάλμε με 2-0 στην Σουηδία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, ωστόσο καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση εκείνου του αποτελέσματος είχε διαδραματίσει η προκλητικά εχθρική διαιτησία του Ρώσου Σεργκέι Καράσεβ.

Ο εν λόγω διαιτητής είχε ακυρώσει κανονικό γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 41’ (και με το σκορ στο 0-0 εκείνη την χρονική στιγμή), ενώ στο 54’ δεν είχε καταλογίσει πέναλτι σε ανατροπή του Γιάννη Μανιάτη από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Όλσεν κι ενώ το σκορ ήταν ακόμη στα ρευστά επίπεδα του 1-0.

Εκείνη η ήττα είχε υποχρεώσει τον Ολυμπιακό του Μίτσελ να αρκεστεί στην συνέχεια του ευρωπαϊκού του ταξιδιού στους «32» του Europa League. Με τους Πειραιώτες να τερματίζουν τρίτοι με 9 πόντους και σε όμιλο με ομάδες όπως η φιναλίστ της διοργάνωσης Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους, η οποία εκείνη την σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό χάνοντας 3-1 από την Μπαρτσελόνα.

Το φύλλο αγώνα
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ(Ρωσία)

Βοηθοί: Άντον Αβεριάνοφ (Ρωσία), Τίκχον Καλούνγκιν (Ρωσία)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Αλεξέι Νικολάεβ (Ρωσία), Βιτάλι Μέσκοβ (Ρωσία)

Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χέλαντερ, Ρικαρντίνιο, Άντου, Χάλστι, Θέλιν, Φόρσμπεργκ (90+2′ Ράκιπ), Έρικσον (75′ Τσιμπίτσκι), Ρόσενμπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί. Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού. Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (57′ Ντομίνγκες), Μανιάτης, Κασάμι (69′ Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου (79′ Διαμαντάκος).

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς