27.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Για το πρώτο βήμα σε ένα ιστορικό «ραντεβού»!

Ο ευρωπαίος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άρσεναλ, με ένα όνειρο τρελό, και θέλει να βάλει βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του - Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ολυμπιακό! Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας θέλει να κάνει την υπέρβαση και να τα δώσει όλα προκειμένου να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του Europa League. Δεν είναι εύκολο (κάθε άλλο…), αλλά ούτε και ακατόρθωτο για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του.

Το βράδυ της Πέμπτης (11/3, 22:00), ο Θρύλος υποδέχεται την Άρσεναλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Europa League και θέλει να βάλει τις βάσεις, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στις 18 Μαρτίου επί αγγλικού εδάφους.

Η αποστολή του Ολυμπιακού έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας, καθώς είναι σύνθετο και ζόρικο για την ομάδα να αποκλείσει την ίδια, πανάκριβη, αντίπαλο για δεύτερη διαδοχική σεζόν, στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης. Αναφορικά με τον αποψινό αγώνα, πάντως, το ζητούμενο είναι ένα: καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με το αντίστοιχο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (20/2/2020, 0-1). Με τρεις λέξεις, να μη χάσει!

Ο Ολυμπιακός έκανε τεράστια υπέρβαση πέρυσι, αποκλείοντας την Άρσεναλ στο «Emirates», όπου προκρινόταν μόνο με νίκη. Τώρα, θέλει να αλλάξει την κατάσταση και να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, μέσα στην έδρα του, ώστε στον επαναληπτικό να μην παίξει με την πλάτη στον τοίχο, αναζητώντας μόνο τη νίκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τον Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη μέση, καθώς δεν έχουν υποχωρήσει. Στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (10/3) έβγαλε ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος, ενώ την Πέμπτη (11/3) θα περάσει από δύο τεστ ετοιμότητας, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ αναμένεται να «σφίξει τα δόντια» και να βρεθεί στο πλευρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, στο κέντρο της άμυνας, με τον Κένι Λαλά στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Ο Ζοζέ Σα θα υπερασπιστεί την εστία, στο σύστημα 4-3-3 που ετοιμάζει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς θα στηριχθεί στην επιτυχημένη «συνταγή» και σύμφωνα με τη δοκιμή στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (10/3) έχει ξεκαθαρίσει το δίλημμα μέσα του, στη μοναδική θέση της εντεκάδας που φαινόταν να διεκδικείται… Ο Ματιέ Βαλμπουενά αναμένεται να παραμείνει βασικός στην Ευρώπη και ο Κώστας Φορτούνης θα είναι για μία ακόμα φορά στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει προβάδισμα συμμετοχής στην εντεκάδα έναντι του «Φορτού». Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά θα αποτελέσουν την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μπρούμα θα καλύψει το ένα «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρωί της Πέμπτης (11/3), οι Ερυθρόλευκοι κάνουν το καθιερωμένο πρόγραμμα πριν από κάθε εντός έδρας παιχνίδι και ο Πορτογάλος τεχνικός θα ρίξει το βάρος σε ειδικά κομμάτια της τακτικής, όπως είναι οι στατικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Η αντίστροφη μέτρηση για το σπουδαίο ματς έχει αρχίσει…

Υπενθυμίζεται η αποστολή του Ολυμπιακού: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Ντρέγκερ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Σουρλής, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Χασάν, Ελ Αραμπί. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ρούμπεν Σεμέδο, Μάριος Βρουσάι και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Η προαναγγελία του αγώνα στα social media της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

https://athlosnews.gr/olympiakos-arsenal-diaititis-o-simpert/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς