21.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Χειρουργείο για τον Κώστα Παπανικολάου

Το πρόβλημα στον αυχένα δεν ξεπεράστηκε με θεραπείες και ο Κώστας Παπανικολάου οδηγείται στο χειρουργείο προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό που αντιμετωπίζει

Ο μεγάλος άτυχος του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης από τις 23 Δεκεμβρίου του 2020 (και το παιχνίδι στην έδρα της Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα, όταν και τραυματίστηκε ξανά στο ραιβόκρανο) και οδηγείται στο χειρουργείο προκειμένου να αποκατασταθεί το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Οι θεραπείες περίπου δυόμισι μηνών δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και αποφασίστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού εξετάστηκε από τους κορυφαίους νευροχειρουργούς της Ελλάδας προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αυχένα, όμως οι θεραπείες δεν βελτίωσαν την κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός και ο παίκτης ήθελαν να αποφύγουν το χειρουργείο και έκαναν ό,τι μπορούσαν, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε προς το καλύτερο και η επέμβαση είναι μονόδρομος. Είναι μία δύσκολη και λεπτή χειρουργική επέμβαση, καθώς το σημείο στον αυχένα είναι ευαίσθητο και χρειάζεται απόλυτη προσοχή. Εξειδικευμένος νευρολόγος θα αναλάβει το χειρουργείο.

Έτσι, την Παρασκευή (12/3), ο διεθνής άσος των Ερυθρόλευκων θα υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση, καθώς αποφάσισε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Σε πρώτη φάση, υπολογίζεται πως θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, τουλάχιστον, για ακόμα ένα τετράμηνο (10 με 12 εβδομάδες), αλλά λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης για το ακριβές διάστημα της αποθεραπείας του.

Το ενθαρρυντικό μήνυμα είναι πως εκφράζεται η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, με τον Κώστα Παπανικολάου να επιστρέφει υγιής και δυνατός στην αγωνιστική δράση ενόψει της σεζόν 2021/22.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς