24.7 C
Athens

Λίβερπουλ – Λειψία 2-0: Γέλασε το χειλάκι της (vid)

Το πρωτάθλημα έχει εξελιχθεί σε… τραγωδία για τη Λίβερπουλ, όμως στην Ευρώπη το πράγμα έχει αλλιώς. Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και στον επαναληπτικό στο ίδιο γήπεδο (Πούσκας Αρένα), η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 τη Λειψία και σφράγισε την πρόκριση της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δέχθηκε μια ψυχολογική τόνωση, αφού εκτός από την πρόκριση, πραγματοποίησε και μια γεμάτη εμφάνιση με αρκετές ευκαιρίες. Στην αντίπερα όχθη, η Λειψία ήταν πολύ κακή αμυντικά και απείλησε ελάχιστα την αντίπαλη εστία.

 

Ο Γκουλάτσι έκανε αρκετές επεμβάσεις για να κρατήσει στο μηδέν τη Λίβερπουλ και ταυτόχρονα να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες των συμπαικτών του. Στο 24′ ο Σαλάχ έχασε τετ α τετ, ενώ στο 29′ ο Ουπαμεκανό έσωσε πριν πάει η μπάλα στον Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο πρώτο μέρος με ένα μόνο συρτό σουτ του Φόρσμπεργκ, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άλισον. Στο 65′ ο Σέρλοτ έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Εκεί η Λίβερπουλ «ξύπνησε» ξανά και έφτασε στο γκολ. Στο 71′ ο Σαλάχ μετά από γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και ωραία ενέργεια – σουτ με το αριστερό – έγραψε το 1-0.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΣΑΛΑΧ

 

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μανέ μετά το γύρισμα που του έκανε ο Οριγκί από τα δεξιά στο 75′.

ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΜΑΝΕ

 

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον (90′ Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (82′ Μίλνερ), Τιάγκο (72′ Κεϊτά), Μανέ (90′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Ζότα (71′ Οριγκί)

Λειψία: Γκουλάτσι, Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Καμπλ (46′ Σέρλοθ), Άνταμς, Όλμο (72′ Χαϊνταρά), Σάμπιτσερ, Ενκουνκού, Πόουλσεν (60′ Χουάνγκ), Φόρσμπεργκ (60′ Κλάιφερτ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς