22.2 C
Athens

Επίσημο: Χωρίς φιλάθλους από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 στο Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων από το εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (9/3) η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού στην χώρα από ταξιδιώτες.

Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, «Kyodo», αναφέρει ότι οι ανησυχίες του λαού σχετικά με τη διάδοση του κορωνοϊού υπήρξε βασικός παράγοντας που οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση αυτή.

Οι μεταλλάξεις του ιού σε πολλές χώρες παγκοσμίως, ήταν επίσης, ένας σημαντικός λόγος για την απαγόρευση της εισόδου σε φιλάθλους που προέρχονται από χώρες εκτός της Ιαπωνίας.

Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, τόνισε ότι η ασφάλεια του ιαπωνικού λαού είναι η προτεραιότητα και παραδέχτηκε: «Πρέπει πραγματικά να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας τις μεταλλάξεις του ιού.

«Το άγχος παραμένει στους πολίτες και, όσο υπάρχει άγχος, πρέπει να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε τη διατήρηση της ασφάλειας. Όλοι οι φίλαθλοι του εξωτερικού, όπως και της χώρας θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αλλά η ασφάλεια και η προστασία πρέπει να διατηρηθούν και να διασφαλιστούν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς