19.2 C
Athens

Εθνική Γερμανίας: Παραιτείται το καλοκαίρι μετά το Euro 2020 ο Γιοαχίμ Λεβ

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Γερμανίας αναμένεται να αποτελέσει μετά το Euro 2020, o Γιοαχίμ Λεβ, με την ομοσπονδία να το ανακοινώνει το μεσημέρι της Τρίτης (9/3) ότι ο Γερμανός τεχνικός θα παραιτηθεί το καλοκαίρι.

Ο 61χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής ομάδας τα τελευταία 15 χρόνια, όταν και αντικατέστησε τον Γιούργκεν Κλίνσμαν το 2006 και θα αποχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι έχοντας μία επιτυχημένη πορεία, καθώς οδήγησε τη Γερμανία στον τελικό του Euro το 2008 και πανηγύρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014.

Το συμβόλαιο του Γερμανού τεχνικού ολοκληρώνεται το 2022, ωστόσο ο ίδιος ζήτησε να αποδεσμευτεί νωρίτερα και συγκεκριμένα μετά το Euro αυτό το καλοκαίρι.

«Κάνω αυτό το βήμα πολύ συνειδητά, γεμάτος υπερηφάνεια και τεράστια ευγνωμοσύνη, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζω να έχω κίνητρο για το επερχόμενο τουρνουά EURO.

Νιώθω υπερήφανος, γιατί είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και τιμητικό για μένα να βρίσκομαι στην εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά και επειδή κατάφερα να δουλέψω με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας για σχεδόν 17 χρόνια και να τους υποστηρίξω στην ανάπτυξή τους.

Έχω πετύχει πολλούς θριάμβους μαζί τους και οδυνηρές ήττες, αλλά πάνω απ’ όλα έχω να θυμάμαι πολλές υπέροχες και μαγικές στιγμές – όχι μόνο κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Είμαι και θα παραμείνω ευγνώμων στην εθνική ομάδα, το οποίο πάντα έδινε σε εμένα και την ομάδα ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον», ήταν τα λόγια του Γιοαχίμ Λεβ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς