18.6 C
Athens

Στο προσκήνιο το νέο αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ

Η απόκτηση των δικαιωμάτων των επτά ομάδων της Super League, αναγκάζει τους υπεύθυνους της ΕΡΤ να επαναφέρουν στον αφρό την δημιουργία αμιγώς  αθλητικού καναλιού

Πολύ σύντομα, όπως είχε γράψει και το FWS.gr τον Ιούνιο, αναμένεται να εκπέμψει αμιγώς αθλητικό κανάλι στην ΕΡΤ. Είναι μια απόφαση που είχε παρθεί εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο είχε μπει στο “ψυγείο” το τελευταίο διάστημα, για τον λόγο ότι δεν υπήρξε διαθέσιμη συχνότητα.

Πλέον, οι διοικούντες θα κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να εκπέμψει το κανάλι, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, παίρνοντας την θέση  ενός από τα 4 δορυφορικά προγράμματα που μεταδίδει ελεύθερα- άνευ οικονομικού ανταλλάγματος- η ΕΡΤ στο επίγειο μπουκέτο της.

Εκτός από τα δικαιώματα των επτά ομάδων της Super League (ΠΑΟ, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία, Απόλλων Σμ), η Δημόσια Τηλεόραση θα μεταδίδει τους αγώνες της Football League, το Παγκόσμιο Συλλόγων, την Basket League, την Α2 Μπάσκετ, την Α1 Μπάσκετ Γυναικών, το κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ ανδρών και γυναικών, αγώνες από το Champions League μπάσκετ, την Volleyleague, την Α1 Volley Γυναικών, την Pre League, το κύπελλο βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών, το Λιγκ Καπ, την Handball Premier ανδρών και γυναικών, μίτινγκ στίβου και πολλά ακόμη.

Να σημειωθεί, ότι στην Ευρώπη είναι πολλές οι Δημόσιες Τηλεοράσεις, που διαθέτουν αμιγώς αθλητικό κανάλι, όπως πχ το Rai Sport στην Ιταλία και το BBC sport στην Αγγλία.

Θυμίζουμε ότι παλαιότερα υπήρξε κανάλι ΕΡΤ σπορ plus. Ήταν στο μπουκέτο της ΕΡΤ ψηφιακής και ξεκίνησε τη μετάδοση τον Μάιο 2006 ενώ έκλεισε οριστικά τον Μάρτιο του 2012 οπότε και έκλεισαν όλα τα θεματικά κανάλια της ΕΡΤ ψηφιακής.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς