22.7 C
Athens

ΟΦΗ – ΑΕΛ 2-3: Τεράστιο «διπλό» και φωτιά στην ουρά! (vid)

Ένα από τα πιο αμφίρροπα και εντυπωσιακά σε φάσεις παιχνίδια της φετινής Super League είδαμε στο Γεντί Κουλέ, με την ΑΕΛ στην καλύτερη εμφάνιση της να πανηγυρίζει τεράστιο «διπλό» απέναντι στον ΟΦΗ (3-2) και να φτάνει τους 16 βαθμούς.

Ουσιαστικά οι «βυσσινί» έβαλαν… φωτιά στη μάχη της παραμονής, αφού βρίσκονται στο -3 από τους Κρητικούς και τη Λαμία (την οποία αντιμετωπίζουν την Τετάρτη 10/3 στο «Αθανάσιος Διάκος» σε εξ αναβολής παιχνίδι). Στους 17 είναι ο Παναιτωλικός και όπως αντιλαμβάνεται κανείς τα πλέι άουτ αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Η ομάδα του Σίμου βρίσκεται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση και σε ελεύθερη πτώση βαθμολογικά, αδυνατώντας να βρει λύσεις και να διατηρήσει το προβάδισμα όταν πετύχει πρώτη γκολ. Και μάλιστα νωρίς, όπως το έκανε και απέναντι στην ΑΕΛ.

Oι Κρητικοί βρήκαν μόλις στο 2′ το προβάδισμα τους χάρη στο γκολ του Στάϊκου. Ο νεαρός μέσος πάτησε περιοχή, δέχθηκε την πάσα από τον Ντε Γκούζμαν και με τη βοήθεια της τύχης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥ

 

Ο Φιορίν Ντουρμισάι ισοφάρισε στο 29ο λεπτό για την ΑΕΛ με ένα… δώρο του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο Σωτηρίου γκρέμισε τον επιθετικό των βυσσινί μετά από άστοχη έξοδο που πραγματοποίησε και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι από το οποίο ήρθε το 1-1.

ΤΟ 1-1 ΤΟΥ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ

 

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο… ροκ, με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη και αρχικά να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 54′ με τον Μπεν Χατίρα που είδε το σουτ του να σταματά στο δοκάρι, ωστόσο στο 63′ λυτρώθηκε με τον Ακούνια.

Ο Ουρουγουανός έπιασε ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ στην κόντρα και έγραψε το 1-2.

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΚΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1-2

 

Ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι στο 72′ και αναθάρρησε. Ο Σολίς ανατράπηκε από τον Ακούνια και αρχικά από την άσπρη βούλα ο Ντε Γκούζμαν δεν κατάφερε να νικήσει τον Νάγκι. Ο Ούγγρος όμως δεν πάταγε στη γραμμή με αποτέλεσμα να δοθεί επανάληψη και τελικά με τη δεύτερη ο μέσος του ΟΦΗ να πετυχαίνει το 2-2.

ΤΟ 2-2 ΤΟΥ ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ

 

Η αποβολή του Σολίς με κόκκινη κάρτα όμως ήταν η… ταφόπλακα στις ελπίδες των Κρητικών.

Ο Αργεντινός εξτρέμ χτύπησε εκτός φάσης τον Γιακιμόφσκι και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια στο 78′. Η ΑΕΛ δεν άφησε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε να πάει χαμένη και βρήκε ένα φανταστικό γκολ για το δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Ο Ακούνια έβγαλε απίθανη σέντρα από τα αριστερά και ο Ντουρμισάι με φοβερό βολέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-3 που έβαλε… φωτιά στην ουρά.

ΤΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ

 

ΟΦΗ – ΑΕΛ 2-3

 

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Σκόρερ: 2′ Στάικος, 74′ πεν. Ντε Γκούζμαν / 29′ πεν., 84′ Ντουρμισάι, 63′ Ακούνια

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κόκκινες: 78′ Σολίς

Κίτρινες: Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο / Μαξιμένκο, Ντουρμισάι, Ηλιάδης

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (81′ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάικος, Στάρτζεον (81′ Μαρινάκης), Γρίβας (68′ Σολίς), Σαρδινέρο (81′ Καστάνιος)

ΑΕΛ (Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (46′ Ηλιάδης), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Νικολιάς (26′ λ.τρ. Νικολιάς), Κολομπίνο, Ντουρμισάι (87′ Νούνιτς), Ακούνια, Πινακάς, Μπεν-Χατίρα (77′ Μιλοσάβλιεβιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς