21.3 C
Athens

Λεβάντε – Μπιλμπάο 1-2: Ξανά στον τελικό Κυπέλλου με τυχερό γκολ στο 112′ (vid)

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα (17/4) με στόχο το τρόπαιο για να λάβει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εδώ υπάρχει όμως το εξής παράδοξο. Δύο εβδομάδες πριν παίξει με την Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Μαρθελίνο θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (3/4) για τον περσινό τελικό Κυπέλλου Ισπανίας που αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Όσον αφορά στο πώς ήρθε η πρόκριση, χρειάστηκε η παράταση απέναντι στη Λεβάντε στο «Θιουτάτ δε Βαλένθια» (1-1 το πρώτο ματς).

 

Οι γηπεδούχοι – δεν έχουν παίξει ποτέ σε τελικό στα 112 χρόνια της ιστορίας τους – άνοιξαν το σκορ στο 17′ με τον Μοράλες να βγάζει στον Ροτσίνα, εκείνον να δίνει στον Μαρτί και αυτός με άψογο σουτ στην πλάτη του Νούνιεθ να γράφει το 1-0.

Η ισοφάριση ήρθε από την άσπρη βούλα στο 30′. Ο Χιλ Μανθάνο υπέδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Ραούλ Γκαρθία από τον Όσκαρ Ντουάρτε και ο Ισπανός πέτυχε το 1-1.

Στην παράταση οι Βάσκοι ήταν πιο φρέσκοι και… τυχεροί. Στο 112′ βγαίνοντας στην κόντρα, ο Μπερενγκέρ δοκίμασε από μακριά το πόδι του, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του φοβερού Αϊτόρ για το τελικό 1-2.

Λεβάντε: Αϊτόρ, Βέσο, Όσκαρ Ντουάρτε, Πιέρ (46′ Μπάρντι), Μιραμόν (109′ Κόκε), Ροτσίνα (85′ Βούξεβιτς), Μαλσά (85′ Σον), Κλερκ, Ντε Φρούτος, Μοράλες (90′ Λεόν), Μαρτί (91′ Ντάνι Γκόμεθ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Νούνιεθ, Γεράι, Γιούρι (109′ Μπαλενθιάγα), Μπερενγκέρ, Ουνάι Λόπεθ (106′ Βενθεδόρ), Βέσγα (90+7′ Ντάνι Γκαρθία), Μουνιαΐν (111′ Μορθίγιο), Ραούλ Γκαρθία (90+6′ Βιγιαλίμπρε), Ινιάκι Γουίλιαμς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς