20.7 C
Athens

Κραυγή αγωνίας: Ανισότητες μεταξύ αθλητών, κατάρρευση κολυμβητικών συλλόγων, φτωχοποίηση συναδέλφων

Ο Σ.Ε.Π.Κ.Υ.Σ.Κ.Κ. θέτει ξεκάθαρο θέμα επιβίωσης μετά το νέο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Καταδύσεων, εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης (4/3), μέσω των social media, με αφορμή το νέο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η ανακοίνωση περιγράφει την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει στο σύνολό του ο Υγρός Στίβος και καλεί την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ε.Π.Κ.Υ.Σ.Κ.Κ.:

«Οι επαγγελματίες στο χώρο της πισίνας για άλλη μία φορά πληροφορήθηκαν από τη συνέντευξη της πολιτικής προστασίας ότι μαζί με την αλλαγή στους κωδικούς των sms άλλαξε για άλλη μία φορά την τύχη του υγρού στίβου στη χώρα, χωρίς να βασίζεται σε γεγονότα για αύξηση κρουσμάτων στο χώρο μας!

Αντιθέτως ακολουθώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται ο χώρος μας είναι από τους πλέον ασφαλείς και παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται να βάλλεται τα μέγιστα από την πολιτική προστασία. Αντίθετα σε άλλα αθλήματα που υπάρχει μετάδοση βλέπουμε ότι η Πολιτεία τα στηρίζει.

Οι χιλιάδες κολυμβητές μαζί με εμάς και μετά τη διαδικασία των rapid test μπήκαν στα κολυμβητήρια περιμένοντας τους μικρότερους συναθλητές τους να έρθουν και αυτοί, κάτι που κράτησε μόλις τρεις μέρες. Δηλαδή όλος αυτός ο κόσμος, γονείς, αθλητές, κολυμβητήρια, ζεστά νερά κτλ ετοιμάστηκαν για τρεις μέρες; Μόνο για τρεις μέρες;;;

Οι σύλλογοι που εργαζόμαστε προσπάθησαν να μπουν στην κανονικότητα σκεπτόμενοι μία καλύτερη μέρα σε πιο γεμάτες κολυμβητικές δεξαμενές. Καταλαβαίνουμε τις αγωνίες σας και δεν απέχουν από τις δικές μας! Βλέπουμε τις προσπάθειές σας όπως βλέπετε και εσείς τις δικές μας! Δεν μπορούμε, όμως, να δεχτούμε την εξάντληση της αυστηρότητάς σας πάνω στο χώρο μας, η οποία το μόνο που κάνει είναι να μεγαλώνει τις ανισότητες μεταξύ των αθλητών, την κατάρρευση των κολυμβητικών συλλόγων και την φτωχοποίηση των συναδέλφων με μηδενικά σχεδόν κρούσματα και διασπορά του ιού.

Σας καλούμε, λοιπόν, να εξετάσετε πάλι την απόφασή σας με ανθρώπους που γνωρίζουν το χώρο και τις ιδιαιτερότητές του και να μην σφραγίσετε πάλι τον, ήδη, κλειστό αθλητισμό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς