25.1 C
Athens

Ντέιβιντ Ίτοκ για σεξουαλική κακοποίηση: Απογοητεύτηκα που η Νιουκάστλ δεν πήρε την ευθύνη

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο παλαίμαχος παίκτης της Νιουκάστλ, Ντέιβιντ ‘Οτοκ, για τη στάση του συλλόγου σχετικά με τον πρώην προπονητή των ακαδημιών της, Τζορτζ Όρμοντ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2018 σε 20 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλικές κακοποίησεις σε ανήλικα παιδιά.

Ο 65χρονος πρώην τεχνικός κατηγορήθηκε ότι διέπραξε 36 σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος 17 αγοριών κάνει από το 1973 ως το 1998.

Ωστόσο, η στάση του αγγλικού συλλόγου, ο οποίος αρνήθηκε να πάρει θέση ή να σχολιάσει τα γεγονότα προκάλεσε την έντονη αντίδραση ενός από τα θύματα.

«Το μόνο πράγμα που ήθελα ήταν οι άνθρωποι στο κλαμπ να κρατήσουν τα χέρια ψηλά. Το να μην αναλάβει την ευθύνη η Νιουκάστλ ήταν άλλη μία απογοήτευση.

Έπρεπε να παλέψω για να καταδικάσω τον Όρμοντ, αλλά δεν περίμενα να παλέψω για να δω κάποιο είδος ευθύνης από τη Νιουκάστλ. Θέλω απλώς να κλείσει.

Ο Τόμας Μπελ, δικηγόρος της Bolt Burdon Kemp, πρόσθεσε: «Η Νιουκάστλ είχε κάθε ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη για την τρομερή κακοποίηση που διαπράχθηκε από τον Όρμοντ και να αποδεχτεί την ευθύνη για αυτό που συνέβη, ενώ ήταν στο κλαμπ.

Αν δεν αποδεχτεί την ευθύνη και αναγκάζει τα θύματα να προχωρήσουν σε δικαστικές διαμάχες, ο σύλλογος προκαλεί ακόμη περισσότερη αγωνία και τραύμα παρά βοηθάει τους ανθρώπους αυτούς να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται μόνο για την αποζημίωση. Πρόκειται για τη Νιουκάστλ που πρέπει να αποδεχτεί την ευθύνη και να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη της. Θα ενθαρρύνω πραγματικά τον σύλλογο να επανεξετάσει τη στάση του και να αποδεχτεί την ευθύνη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς