24 C
Athens

Power Rankings, για να ξέρετε τι σας γίνεται (και) στο Baseball

Το FWS μυεί τους αναγνώστες του στη μαγεία του εθνικού σπορ των ΗΠΑ και ο Κωνσταντίνος Δαυλός καταγράφει την αξιολόγηση των ομάδων που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στο νέο πρωτάθλημα του MLB

Η σεζόν του 2021 ξεκίνησε. Διότι μην γελιόμαστε, και η προετοιμασία είναι μέρος της σεζόν. Ειδικά δε μετά την περυσινή κουτσουρεμένη χρόνια με τα 60 παιχνίδια – αντί των 162 – η δίψα μας για Baseball είναι σχεδόν άσβεστη. Ήδη όλοι οι παίκτες έχουν φτάσει στα προπονητικά κέντρα της Αριζόνα και της Φλόριντα και στις 28 του μηνός θα ξεκινήσουν τα πρώτα φιλικά παιχνίδια τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, με την σεζόν να ξεκινάει επισήμως – σαν ψέμα – την Πρωταπριλιά.

Για όσους λοιπόν θέλετε να αισθανθείτε λίγο… Αμερικανάκια φέτος και να παρακολουθήσετε τα παιχνίδια της MLB (βάζοντας ίσως και κάποια στοιχηματάκια για τα οποία θα φροντίσουμε να σας ενημερώνουμε εγκαίρως), σας παρουσιάζουμε μία προβολή της δυναμικότητας όλων των ομάδων της Αμερικής, τα λεγόμενα Power Rankings. Έτσι για να ξέρετε τι σας γίνεται. Εννοείται ότι η πλήρης δυναμική των ομάδων δεν είναι αυτή, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί Free Agents εκεί έξω, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για επερχόμενες κινήσεις, όπως για παράδειγμα από τους Mets. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρώτη πεντάδα δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει.

Πάμε να τη δούμε:

  1. Los Angeles Dodgers

Οι Dodgers πήραν πέρυσι το πρωτάθλημα με ένα χέρι. Είχαν 47 νίκες και 17 ήττες. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι αν η σεζόν δεν ήταν 60 παιχνίδια, αλλά 162, οι Dodgers θα είχαν πάρει τα 116, κάτι που έχει συμβεί μόλις δύο φορές. Μία φορά το 2001 και μία το… 1906. Σε όλες τις θέσεις οι Dodgers έχουν απλά πληθώρα άσων. Και σε αυτούς προσέθεσαν και τον Trevor Bauer, τον νευρικό pitcher που μπορεί να μην σηκώνει πολλά πολλά, όταν όμως φεύγει το μπαλάκι από το χέρι του δεν το βλέπεις.

  1. San Diego Padres

Οι Padres πέρυσι έφτασαν στο post season και έχασαν μάλλον από τη μόνη ομάδα που θα μπορούσε να τους σταματήσει. Ποιους; Μα τους ακριβώς προηγούμενους (Dodgers). Πέρυσι οι Padres ήταν η πρώτη ομάδα που χτύπησε Grand Slams σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Δηλαδή Homerun με γεμάτες βάσεις. Ποιος χτύπησε ένα από αυτά; Μα φυσικά ο Tatis, τον οποίο οι Padres «κλείδωσαν» για τα επόμενα 14 χρόνια με 340 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από αυτόν είχαν πάρει τον Yu Darvish, ο οποίος πέρυσι δέχθηκε τα λιγότερα runs κατά μέσο όρο στην καριέρα του. Επιπλέον σε ένα παιχνίδι έβγαλε 14 αντιπάλους strikeout. Ποιας ομάδας; Μα των Padres. Σου λέει λοιπόν: Αντί να τον αντιμετωπίζεις, αγόρασέ τον.

  1. New York Yankees

Προφανώς και θα ήταν στις πρώτες θέσεις των Power Rankings οι Yankees. Η ομάδα με το (για χρόνια) υψηλότερο budget. Φέτος θα πληρώνουν στους παίκτες τους 197 εκατ. δολάρια. Ποια ομάδα θα έχει φέτος υψηλότερο budget από τους Yankees; Μα φυσικά η πρώτη ομάδα αυτής της λίστας. Με 238 εκατ. δολάρια.

Στην κορυφή του payroll των Yankees βρίσκεται ο Gerrit Cole ο οποίος πέρυσι πήρε 36 εκατ. Κάτω από αυτόν με 29 εκατ. είναι ο Giancarlo Stanton και μην ξεχνάμε τον Judge, τον LeMahieu, τον, τον, τον…

  1. Atlanta Braves

Εντάξει. Πιθανότατα δεν τους ξέρετε. Και δεν έχετε και άδικο καθώς για πολλά χρόνια δεν πήγαιναν και πολύ καλά. Τα τελευταία τρία όμως παίρνουν το Division τους και παρά τη διάθεση των Mets να κονταροχτυπηθούν φέτος για την πρωτιά, οι Atlanta παραμένουν το φαβορί. Χρειάζονταν μερικά μπράτσα στο rotation των pitchers τους και πήραν δύο. Τον Morton και τον Smyly. Κράτησαν και το ρόπαλο του Ozuna, οπότε διατηρούν τη θέση τους στα υψηλότερα επίπεδα της MLB.

  1. New York Mets

Οι Mets είναι αυτή «η άλλη ομάδα της Νέας Υόρκης». Όλοι ξέρουν τους Yankees. Και έτσι μοιραία οι Mets είναι «οι άλλοι». Συνήθως Mets γίνονται όλοι οι Yankee Haters που δεν είναι και λίγοι. Επειδή όμως στη Νέα Υόρκη τα λεφτά είναι πολλά, οι Mets από πέρυσι έχουν νέα ιδιοκτησία. Το όνομα αυτού Steve Cohen και -ναι- είναι πλούσιος. Πολύ. Κατατάσσεται 36ος πλουσιότερος Αμερικανός με αξία 14,5 δισ. δολάρια. Και αποφάσισε να ρίξει χρήμα. Και πήρε πολλούς. Και Shortstop πήρε (τον Lindor) και pitcher πήρε (τον Carrasco) και αναμένεται φέτος οι Mets να κάνουν τη διαφορά.

Η κατάταξη των υπόλοιπων ομάδων είναι:

6. White Sox

7. Twins

8. Blue Jays

9. Rays

10. Astros

11. Cardinals

12. A’s

13. Brewers

14. Nationals

15. Indians

16. Cubs

17. Angels

18. Phillies

19. Red Sox

20. Reds

21. Marlins

22. Giants

23. Royals

24. Mariners

25. D-backs

26. Tigers

27. Rangers

28. Orioles

29. Rockies

30. Pirates

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς