18.7 C
Athens

Ολυμπιακός: «Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της γλυκός»

Στο τελευταίο άρθρο μου το υστερόγραφο αναφερόταν στην υπομονή που πρέπει να κάνουμε όλοι όσοι θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό να δημιουργεί μια ομάδα δυνατή, η οποία θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα ξαναπάρει τα σκήπτρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα είχα δανειστεί την άποψη του Γαλλοελβετού φιλόσοφου Ζαν Ζακ Ρουσώ, ο οποίος έλεγε ότι «η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της γλυκός…»

Νέα ομάδα με πλούσιο ταλέντο που θέλει χρόνο

Το παιχνίδι της Πέμπτης με την Λουκέρνη μας έδωσε μια πρώτη γεύση αυτού του «καρπού», ο οποίος όμως μπορεί να γίνει ακόμα πιο γλυκός εάν όλοι (διοίκηση και φίλαθλοι) μπούμε στη διαδικασία να στηρίξουμε τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές μιας νέας είναι η αλήθεια ομάδας, η οποία δείχνει να έχει πλούσιο ταλέντο αλλά είναι φανερά ανέτοιμη, παρά το γεγονός ότι κόντρα στη Λουκέρνη έδειξε πιο έτοιμη απ’ ότι την περιμέναμε μέσα στον Αύγουστο.

Σίγουρα δεν χρειάζεται ούτε ο υπερβολικός ενθουσιασμός που μπορεί να δημιουργήσει η εμφάνιση και το 4-0, όπως δεν χρειαζόταν η απογοήτευση και η γκρίνια μετά τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Η εμφάνιση κόντρα στους Ελβετούς έδειξε ότι ο Μαρτίνς και οι παίκτες του δουλεύουν προς την σωστή κατεύθυνση,  παίζοντας ομαδικό, απλό, γρήγορο και δημιουργικό ποδόσφαιρο, ενώ σίγουρα το σύνολο θα ισχυροποιηθεί ακόμα πιο πολύ με τις μια, δυο ποιοτικές προσθήκες που αναμένεται να γίνουν.

Η στήριξη θα φέρει την κορυφή

Κανένας όμως δεν πρέπει να παρασυρθεί από την ενδεχομένως καλή ή κακή απόδοση του Ολυμπιακού στο άμεσο μέλλον, καθώς μια ομάδα που «χτίζεται» σχεδόν από την αρχή, είναι λογικό να έχει «σκαμπανεβάσματα» μέχρι να βρει τα «πατήματά» της και να αποκτήσει μια αρχική ομοιογένεια. Άλλωστε, ο «καρπός της υπομονής» χρειάζεται χρόνο και στήριξη για να ωριμάσει, ιδιαίτερα εάν έρθουν κάποια δύσκολα αποτελέσματα. Θεωρώ όμως, ότι εάν υπάρξει απ’ όλους η στήριξη που είναι απαραίτητη, τότε ο «καρπός» αυτός όχι μόνο θα ωριμάσει σωστά αλλά θα έχει και μια ξεχωριστή γλύκα, καθώς θα αποτελείται από μια ξεχωριστή «φουρνιά» ποδοσφαιριστών που προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδας και ποιοτικούς ξένους, συνδυασμός που θα φέρει ξανά τον Ολυμπιακό εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Στην κορυφή!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς