17 C
Athens

Αυτοκτόνησε προπονητής μετά τις κατηγορίες για βιασμούς

Ο Τζον Γκέντερτ, ένας από τους διασημότερους προπονητές ενόργανης γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών, βρέθηκε νεκρός σε πάρκινγκ αυτοκινητοδρόμου στο Μίσιγκαν.

Ο άνθρωπος που το 2012 θεωρούνταν ο κορυφαίος στο είδος του, την ημέρα που θα παρουσιαζόταν ενώπιον δικαστών προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες για σωματική, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση 24 αθλητριών έβαλε τέλος στην ζωή του δίπλα σε κάδους σκουπιδιών.

Οι καταθέσεις των θυμάτων του αποκαλυπτικές για την δράση του.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα κόκαλο στο σώμα μου που δεν μισεί τον Τζον Γκέντερτ για όσα μου έκανε στην καριέρα μου. Είσαι αισχρός. Προπονούσες» εμάς τις αθλήτριές σου, που σε πληρώναμε χιλιάδες και χιλιάδες δολάρια, με φόβο».

 

Ο 63 ετών προπονητής είχε στενή συνεργασία και όπως φαίνεται και εμπλοκή σε όσα εφιαλτικά είχε διαπράξει ο διαβόητος γιατρός της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λάρι Νάσαρ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 175 ετών, έχοντας παραδεχθεί τη σεξουαλική κακοποίηση 10 ανήλικων αθλητριών.

Στη δίκη του Νάσαρ οι αθλήτριες είχαν καταγγείλει και τον Γκέντερτ ότι άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις ζωές τους.

«Είχα κατάθλιψη και έφτασα στο σημείο να κάνω κακό στον εαυτό μου γιατί ο σωματικός πόνος ήταν πιο εύκολο να τον διαχειριστώ από τον συναισθηματικό πόνο που βίωνα».

Ο Τζον Γκέντερτ αυτοκτονώντας έγραψε τον θλιβερό επίλογο σε μία ακόμη πιο θλιβερή ιστορία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς