14.9 C
Athens

Η νορβηγική Τρόμσο προτρέπει τους συλλόγους να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ του Κατάρ

Περισσότεροι από 6.500 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εργασιών στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Το άρθρο του Guardian ήταν αποκαλυπτικό όσον αφορά τόσο στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, όσο και στις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιούνται οι εργασίες προκειμένου οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες σε 1,5 χρόνο, όταν και θα πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ.

Η Τρόμσο δεν έμεινε απαθής μπροστά στα όσα ήρθαν στην επιφάνεια και αποφάσισε να δράσει.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο νορβηγικός σύλλογος έκανε λόγο για «σύγχρονη δουλεία» και προτρέπει τόσο τις άλλες ομάδες όσο και τη Νορβηγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ.

Μάλιστα, τονίζει πως η ίδια η ομάδα δεν πρόκειται να προωθήσει οτιδήποτε αφορά στο Μουντιάλ του Κατάρ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και παράλληλα προτείνει εφόσον προκριθεί η Νορβηγία, τότε να μην ταξιδέψει στο Κατάρ.

«Είμαστε χαρούμενοι που πολλοί άνθρωποι αγαπούν το ποδόσφαιρο και αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα επενδύσουν στο άθλημά μας. Τα χρήματα έχουν γίνει και θα είναι πάντα μέρος του αθλητισμού μας. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι αποδεχόμαστε ταυτόχρονα τη διαφθορά, τις απειλητικές για τη ζωή συνθήκες εργασίας και αντιστεκόμαστε όταν συμβαίνουν φρικαλεότητες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Τα νορβηγικά Μέσα βλέπουν την Τρόμσο να κάνει την αρχή και δεν αποκλείουν το επόμενο διάστημα ακόμα περισσότεροι σύλλογοι να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς