20.6 C
Athens

Europa League: Τα mind games του Σμιντ!

Ο Ρότζερ Σμιντ έχει αρχίσει, ήδη, τα παιχνίδια επικοινωνιακής τακτικής ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο «Philips Stadion»

Ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά είναι η πραγματικότητα! Ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και τον Ολυμπιακό μπορεί να είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Πέμπτη (25/2, 22:00), αλλά έχει… αρχίσει από το σφύριγμα της λήξης του ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Μετά το τέλος της πρώτης αναμέτρησης για τη φάση των «32» του Europa League, όπου οι Ερυθρόλευκοι θριάμβευσαν με σκορ 4-2, ο προπονητής της PSV δήλωσε στην COSMOTE TV πως ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά μπορεί να χάσει με διαφορά δύο γκολ στη ρεβάνς του «Philips Stadion», προσπαθώντας να επηρεάσει πνευματικά τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του, πριν καλά-καλά «στεγνώσει το μελάνι» από τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Ο Γερμανός τεχνικός αισθάνεται έντονη πίεση στην τεχνική ηγεσία της ολλανδικής ομάδας, ενώ βρίσκεται μονίμως και στο στόχαστρο του Τύπου της Ολλανδίας και ιδιαίτερα των ρεπόρτερ της Αϊντχόφεν, καθώς η σεζόν δεν εξελίσσεται ιδανικά για την PSV, ενώ η κριτική είναι σφοδρή και για την περιβόητη διάταξη που χρησιμοποιεί (4-2-2-2).

Ωστόσο, ο Σμιντ προχώρησε και σε δεύτερο επικοινωνιακό «χτύπημα», μιλώντας στον Τύπο πριν από το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Φίτεσε (21/2, 17:45) για την 23η αγωνιστική του ολλανδικού Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ο Σμιντ είπε πως ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη του με 4-2 σαν να κατέκτησε το Europa League, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Είναι σαφές πως ο 54χρονος προπονητής προσπαθεί να μεταφέρει όλη την πίεση στους Ερυθρόλευκους (αν και η ομάδα του είναι αυτή που είναι, πραγματικά, πιεσμένη και βρίσκεται στα σχοινιά), που καλούνται να διαχειριστούν ένα προβάδισμα δύο γκολ και μιας δίκαιης επικράτησης. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την PSV και ήταν ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκης.

Λογικά, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες τοποθετήσεις από τα μέλη της ολλανδικής ομάδας μέχρι τη σέντρα στον επαναληπτικό, αλλά ο οργανισμός του Ολυμπιακού είναι έμπειρος και μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, που δείχνουν μόνο ένα πράγμα: ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη και προκαλούν αναστάτωση και φόβο στους αντιπάλους τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς