16.6 C
Athens

Ελλάδα – Ρωσία 13-10: Εθνική-όνειρο προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!

Τα κατάφερε και θα δώσει το «παρών» για 16η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με της Ρωσίας στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ, προκρίθηκε στον τελικό και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Τόκιο.

Με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μανώλη Ζερδεβά να πραγματοποιεί ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση, η Ελλάδα πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση και το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τους διεθνείς να πανηγυρίζουν σαν… μικρά παιδιά τη σπουδαία επιτυχία!

 

Η Ρωσία επιθετικά έκανε περισσότερα πράγματα μόνο στον παίκτη παραπάνω, ενώ για την Εθνική ξεχώρισε στο πρώτο δεκάλεπτο ο Βλαχόπουλος που πέτυχε σημαντικά τέρματα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που βάσισε πολλά στην άμυνα της, θα αντιμετωπίσει στον τελικό το Μαυροβούνιο με τον μεγάλο στόχο ασφαλώς να έχει επιτευχθεί.

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 13-10

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

ΡΩΣΙΑ: Κοστρόφ, Σουτσκόφ, Κισέλεφ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1, Χαρκόφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Προνίν, Χολόντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς