16.6 C
Athens

Παναγόπουλος – Σεβαστής αποχωρούν με καταγγελίες πριν τη συντριβή στις εκλογές

Τους προσωπικούς του λογαριασμούς με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρεί να λύσει μέσω του στίβου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος. Καταρχήν επέλεξε την κατεξοχήν κομματική υποψηφιότητα της Σοφίας Σακοράφα από τον χώρο της αριστεράς κομματικοποιώντας  πλήρως τις εκλογές στην αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας καθώς διακρίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων που θα εκλέξουν τη νέα διοίκηση του γυρίζουν την πλάτη. Στην συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος για να αιτιολογήσει την διαφαινόμενη ήττα, διακρίνει εκ των προτέρων παρεμβάσεις στις αρχαιρεσίες και καταγγέλλει …προκαταβολικώς στημένες διαδικασίες (!!!) την ώρα που οι εκλογές θα γίνουν σε ένα μήνα!!!

Αντίπαλες ως γνωστόν στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ είναι η Τασούλα Κελεσίδου και η Σοφία Σακοράφα. Η Κελεσίδου, δις Ολυμπιονίκης και τρεις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, στηρίζεται από ένα ευρύ πλέγμα σωματείων και δεν έχει δώσει  ποτέ η ίδια, κομματικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της και τα σωματεία που την στηρίζουν προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Είναι παλιοί πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, άνθρωποι του αθλητισμού που δεν ανέχονται άλλο την 24 ετή θητεία της απερχόμενης διοίκησης. Διεκδικούν την αλλαγή και βρίσκονται ήδη μία ανάσα από τη νίκη.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που εδώ και 24 χρόνια που η διοίκηση Παναγόπουλου-Σεβαστή αντιμετωπίζει όχι μόνο το φάσμα της ήττας, αλλά της συντριβής μετά από έξι συνεχόμενες θητείες. Στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις τα ποσοστά που έπαιρναν ήταν …Μαοικά!!! Έβγαιναν με πάνω από το 90% του εκλογικού σώματος, νούμερα πού από μόνα τους καταδεικνύουν την …δημοκρατικότητα των διαδικασιών. Κάποια στιγμή όμως το πάρτι λαμβάνει τέλος. Ένα τέλος που ενδεχομένως αποβεί και μοιραίο, καθώς για πρώτη και ουσιαστική φορά θα υπάρξει ένας πλήρης έλεγχος των πεπραγμένων μιας 24χρονης διοίκησης, η οποία δεν είχε ποτέ της αντιπολίτευση και διαχειρίστηκε πάνω από 240 εκατομμύρια ευρώ.

Για να μπορέσει να ανακόψει την δυναμική της Τασούλας Κελεσίδου και της Αναγέννησης, όπως ονομάζει η Κελεσίδου την αθλητική κίνηση με την οποία διεκδικεί την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, ο Κώστας Παναγόπουλος αποφάσισε να κομματικοποιήσει τις εκλογές του αθλητισμού. Επέλεξε λοιπόν για υποψήφια πρόεδρο της παράταξής του την βουλευτή του Μέρα 25 Σοφία Σακοράφα. Θέλησε να πάει με όρους Αριστεράς- Δεξιάς τις εκλογές αλλά τα σωματεία του γύρισαν την πλάτη. Από τα 227 σωματεία που θα ψηφίσουν σε ένα μήνα η Τασούλα Κελεσίδου έχει ήδη εξασφαλίσει τα 126, τα οποία αποτελούν και ένα ισχυρό μπλοκ το οποίο ενισχύεται μέρα με την ημέρα. Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Παναγόπουλος και ο Βασίλης Σεβαστής, οι οποίοι σημειωτέον δεν θα είναι καν υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες, βλέπουν μόλις 57 σωματεία να ταυτίζονται με τις απόψεις τους δημόσια , αριθμός όμως ο οποίος καθημερινά μειώνεται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Παναγόπουλος-Σεβαστής σκέφτονται να αποσυρθούν εντελώς από τις εκλογές καταγγέλλοντας πως είναι στημένες!!! Τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα και έχουν αποφασίσει προφανώς η έξοδος τους να είναι, όχι ηρωική, αλλά να προκαλέσουν μπάχαλο. Έτσι λοιπόν καταγγέλλουν ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος εκλογής της νέας διοίκησης θα είναι διαβλητός, επιχειρούν να εμπλέξουν εν ενεργεια αθλητές στις διαδικασίες, παρακαλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βγάζουν δηλώσεις κατά του Αυγενάκη και της Κυβέρνησης. Λογικές αντιδράσεις από ανθρώπους που όπως προαναφέραμε στις τελευταίες έξι εκλογικές αναμετρήσεις έπαιρναν ποσοστά άνω του 90%. Μιλάμε για τέτοια …αδιαβλητότητα στις διαδικασίες.

Το στοίχημα λοιπόν είναι αν η ομάδα Παναγοπούλου – Σεβαστή θα αντέξει να φτάσει μέχρι τις εκλογές. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και η σκόνη που επιχειρούν να σηκώσουν δεν μπορεί να καλύψει το τέλμα στο οποίο έριξαν το στίβο ειδικά την τελευταία δεκαετία. Το βέβαιο είναι ότι τα σωματεία και οι υποψήφιοι στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ διαβάζουν τις ανακοινώσεις των πάλαι ποτέ ισχυρών ανδρών της ομοσπονδίας και χαμογελούν με κατανόηση. Δεν είναι και λίγο οι άνθρωποι που εκλεγόταν 24 χρόνια με 90% και σήμερα αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν ούτε το 30% της δύναμης των σωματείων . Θα δώσουν λοιπόν την απάντησή τους τα σωματεία σε ένα μήνα και ο Κώστας Παναγόπουλος με τον Βασίλη Σεβαστή που πλέον γνωρίζουν τι θα γίνει, ψάχνουν παρατυπίες και παρανομίες στην εκλογική διαδικασία για να διαφύγουν. Είναι πια φανερό  ότι τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την ανανέωση και την κάθαρση στο αθλητικό κίνημα της χώρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς