25.6 C
Athens

Δεν είναι εύκολο και απλό αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός

Αν και το ματς έδειχνε να... στραβώνει, ο Ολυμπιακός ήταν θαρραλέος από την αρχή μέχρι το τέλος!

Ο Ολυμπιακός έχει «χτίσει» χαρακτήρα και προσωπικότητα στην Ευρώπη. Δεν αμφισβητείται αυτή η άποψη. Παράλληλα, χωρίς τον «12ο» παίκτη του, εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του έχουν αποδείξει ότι δεν επηρεάζονται από τις συνθήκες που επικρατούν εν καιρώ πανδημίας είτε αγωνίζονται εντός είτε εκτός έδρας.

Σε ένα γεμάτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το γρήγορο γκολ που σημείωσε ο Ολυμπιακός με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη θα μπορούσε να φέρει και ένα δεύτερο στο «καπάκι». Όλος ο κόσμος γνωρίζει τη δύναμη που προσφέρει ένα γεμάτο Καραϊσκάκης στην ομάδα. «Φτερά στα ποδάρια, καρδιά μες στα στήθια, που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια…» όπως λέει, άλλωστε, και ο ιστορικός πρώτος ύμνος του ενδοξότερου ελληνικού συλλόγου.

Ιδιαίτερα στα ματς της Ευρώπης, τα ατομικά λάθη απαγορεύονται. Και, όταν γίνονται, κοστίζουν. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πλήρωσε δύο αμυντικές αδράνειες και δέχτηκε δύο γκολ, την ώρα που είχε εκείνη το «πάνω χέρι» στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός, όμως, προηγήθηκε τρεις φορές (!) απέναντι στην Αϊντχόφεν στο πρώτο ημίχρονο, αν και το ματς έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχό του. Η PSV βρήκε «απαντήσεις» δύο φορές, στα πρώτα δύο γκολ που δέχτηκε. Χρειάστηκε πέντε λεπτά στο 1-0 για να κάνει το 1-1 και τρία λεπτά για να μετατρέψει το 2-1 σε 2-2! Άλλη ομάδα, στη θέση των Ερυθρόλευκων, θα δεχόταν ισχυρό ψυχολογικό πλήγμα.

Ο Θρύλος, όμως, ήταν θαρραλέος από την αρχή μέχρι το τέλος! Ούτε παρασύρθηκε από τα συναισθήματά του ούτε κατέρρευσε ψυχολογικά. Ούτε στην πρώτη «στραβή» ούτε στη δεύτερη. Βρήκε, μάλιστα, το κουράγιο και «απάντησε» ο ίδιος πριν καν κλείσει το πρώτο ημίχρονο με τον παικταρά Ελ Αραμπί, ενώ αν ο Καμαρά ήταν ομαδικός και μοίραζε την μπάλα στον Μαροκινό επιθετικό στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα είχαν σκοράρει, κατά πάσα πιθανότητα, και τέταρτο γκολ πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Ελ Αραμπί

Η αντίδραση του Ολυμπιακού στα καίρια χτυπήματα που του προκάλεσε η Αϊντχόφεν μετά τα δύο πρώτα γκολ, δείχνουν τον ατσάλινο χαρακτήρα του. Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε απλό αυτό που έκαναν οι Ερυθρόλευκοι σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα υψηλού επιπέδου με δεδομένες δυσκολίες. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά μετά το 1-0 και το 2-1, «στράβωσαν» για την ακρίβεια, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει στα μέτρα του την αναμέτρηση και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στη φάση των «16» του Europa League, πετυχαίνοντας ένα ακόμα γκολ προς το τέλος του αγώνα. Η νίκη με σκορ 4-2 δίνει ένα προβάδισμα στους Πειραιώτες, αλλά μέχρι εκεί… Έγινε η μισή δουλειά, απομένει η άλλη μισή στην Ολλανδία, την επόμενη Πέμπτη (25/2, 22:00).

https://athlosnews.gr/olympiakos-i-eyropaiki-tessara-sto-relanti-kai-to-promeletimeno-chtypima-toy-martins/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς