23.1 C
Athens

Μελίνα Μερκούρη: Η ΕΡΤ θυμήθηκε την «αντιπάθεια της για τον Ολυμπιακό» μια μέρα μετά το ντέρμπι (vid)

Το μεσημέρι της Δευτέρας η εκπομπή της ΕΡΤ «φλΕΡΤ» έκανε αναφορά σε μια συνέντευξη που είχε δώσει κάποτε η Μελίνα Μερκούρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είμαι Παναθηναϊκός. Αντιπαθώ τον Ολυμπιακό γιατί οι φίλαθλοί του είναι εγωιστές».

Είναι απορίας άξιος ωστόσο ο λόγος που επιλέχθηκε να προβληθεί το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, με δεδομένο ότι αμέτρητοι καλλιτέχνες έχουν αποκαλύψει τις συλλογικές τους προτιμήσεις. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο… εμπνευστής του ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη συνέντευξη είχε δοθεί σαν σήμερα το 1960.

Για αρχή, το βίντεο που προβλήθηκε δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Κατά δεύτερον, αν η αναφορά γίνεται σε μια συνέντευξη της Μελίνας σε αθλητική εφημερίδα της εποχής, εκείνη είχε δημοσιευτεί το 1961 και πιθανότατα σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή που επέλεξαν οι άνθρωποι της ΕΡΤ. Μόλις μια μέρα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, σχεδόν τριάμισι χρόνια μετά την αμέσως προηγούμενη, φαίνεται πως κάποιοι στο κρατικοδημόσιο κανάλι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους γι’ αυτό το ομολογουμένως σπανιότατο συμβάν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς