19.1 C
Athens

Πόλο Ανδρών: Με το… δεξί στο Ρότερνταμ η Εθνική ομάδα

Πρώτο βήμα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για την Εθνική ομάδα Πόλο των Ανδρών

Με νίκη 11-10 απέναντι στη Γεωργία άρχισε, το μεσημέρι της Κυριακής (14/2), τις υποχρεώσεις της στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, αλλά η Γεωργία παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στα όριά της την ελληνική ομάδα.

Η Ελλάδα ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, συντηρώντας μία διαφορά δύο-τριών γκολ. Έτσι, βρέθηκε να προηγείται με 8-5 στο ημίχρονο. Οι Γεωργιανοί, όμως, αντέδρασαν έντονα στο τρίτο οκτάλεπτο και με επιμέρους σκορ 5-2 ισοφάρισαν σε 10-10. Στην τελευταία περίοδο το ντέρμπι συνεχίστηκε. Με μηδέν παθητικό στην άμυνα και με σκόρερ τον Φουντούλη, η Ελλάδα πέτυχε τη νίκη με σκορ 11-10 στην πρεμιέρα της.

Κορυφαίος παίκτης της Εθνικής ήταν ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης, που σκόραρε 5 φορές.

Ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε τους δυο τερματοφύλακες (Ζερδεβά και Γαλανίδη) από ένα ημίχρονο.

Εδώ τα highlights της αναμέτρησης:

 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 2-5, 1-0.

Σύνολο: 11-10.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ρασμάντζε, Καβταράντζε, Νταντβάνι 1, Ιμναϊσβίλι, Μπιντάτζε, Γιέλατσα, Γιακάϊα, Σουτσιασβίλι 1, Ελέζ 4, Μαγκρακβελίτζε, Μπαράλντι 2, Βαπένσκι 2, Σουμπλάντζε.

*Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Βραζιλία, το απόγευμα της Δευτέρας (15/2, 17:00).

*Στον όμιλο της Ελλάδας μετέχουν η Γεωργία, η Βραζιλία, το Μαυροβούνιο, ο Καναδάς και η Τουρκία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς