21.7 C
Athens

Ένα καλοκαίρι, μισό πρωτάθλημα

Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι. Μακριά από τα φλας. Στον ιδρώτα των προπονήσεων, στο ποδοσφαιρικό σχέδιο του προπονητή, στην κατανόησή του από τους παίκτες και στο κλίμα των αποδυτηρίων.
 
Το καλοκαίρι, που μόλις ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό, με την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις, είναι ίσως το πιο σημαντικό των τελευταίων χρόνων για την ομάδα του Πειραιά.
 
Καλούνται να ανακτήσουν από τον σκληρό δίσκο το dna του συλλόγου, χάρη στο οποίο μεγαλούργησε την τελευταία 20ετία. Το πάθος, τη refuse to lose νοοτροπία, το αίσθημα ανωτερότητας απέναντι στον αντίπαλο. Απαραίτητα και αδιαπραγμάτευτα στοιχεία για την επίτευξη των στόχων.
 
Ποδοσφαιρικά, χρειάζεται ένα σχέδιο που θα ταιριάζει στον σύλλογο και στους ποδοσφαιριστές του. Αυτό είναι δουλειά του νέου προπονητή.  Το ποιοι θα κληθούν να το υπηρετήσουν επακριβώς, είναι κατ’ εμέ δευτερευούσης σημασίας. Όποιοι και να είναι πρέπει έχουν πίστη σε αυτό και να το υπηρετήσουν μέχρι τέλους.
 
Γίνεται καλύτερος αυτός που μαθαίνει από τα λάθη του, όχι αυτός που τα αγνοεί και είμαι βέβαιος πως η αυτοκριτική που έχει γίνει από πολλούς στην ομάδα του Πειραιά μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Πέρσι οι μεταγραφές είχαν προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο. Όντως οι περισσότεροι που ήρθαν τότε ήταν καλοί ποδοσφαιριστές, όμως ποτέ δεν έγιναν ομάδα, ποτέ δεν μπήκαν στο dna του συλλόγου, τουλάχιστον η πλειοψηφία τους. Οι ομάδες δεν αγοράζονται, λοιπόν, αλλά χτίζονται και το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού μόλις ξεκίνησε.
 
* Όσoν αφορά στις μεταγραφές, αυτή την εβδομάδα αναμένονται αφίξεις. Ίσως και να έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις…
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς