16.9 C
Athens

Από τις 6 π.μ. το lockdown στην Αττική, αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν

Σε καθεστώς «σκληρού» lockdown τίθεται από τις 6 το πρωί η περιοχή της Αττικής, μετά την αξιολόγηση της κατάστασης από τους λοιμωξιολόγους και τις αποφάσεις που έλαβε εκτάκτως η κυβέρνηση, ώστε να αναχαιτιστεί η έξαρση της διασποράς που παρατηρείται στην πρωτεύουσα και στα προάστιά της.

Από το πρωί της Πέμπτης, οι κάτοικοι της Αττικής θα διαμορφώσουν τις καθημερινές συνήθειές τους με βάση τη νέα πραγματικότητα, καθώς κλείνει το λιανεμπόριο και οι μαθητές των Γυμνασίων, των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων επιστρέφουν στο σπίτι και στην τηλεκπαίδευση.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και οι συναρμόδιοι γενικοί γραμματείς, εξειδίκευσαν τα μέτρα που θα ισχύουν σε κάθε τομέα και απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα, ώστε να περιοριστεί, ει δυνατόν, το διάστημα του «κλεισίματος». Τα μέτρα, σε αυτήν τη φάση, θα ισχύσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι από την 1η Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα στο POPULUS.GR

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς