17.2 C
Athens

Προσπαθεί να τα «μαζέψει» η Αυλωνίτου: Ατυχής η έκφραση που χρησιμοποίησα

Την «αδειάζει» και ο ΣΥΡΙΖΑ • ΝΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε την κυβέρνηση στον κατήφορό της στη χυδαιότητα

Σε αναδίπλωση της δήλωσής της ότι ο κ. Μητσοτάκης «λέει π@π@ριές» για τις φωτιές προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, μετά το σάλο που προξένησε, αλλά και το «άδειασμα» από το ίδιο της το κόμμα.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανέφερε: «Λυπάμαι βαθύτατα για τις ατυχείς εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν εκ μέρους σε τηλεοπτική εκπομπή, ως προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός μου λόγος δεν συνάδει με τέτοια ρητορική, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονης αντιπαράθεσης».

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Νews247.gr, η κ. Αυλωνίτου έκανε λόγο για ατυχή έκφραση: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι η συγκεκριμένη έκφραση ήταν ατυχής και ότι δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση ούτε ως πολιτικό ούτε ως άνθρωπο. Προφανώς και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί» τόνισε.

Πρόσθεσε όμως μια φράση που έκανε πολλούς να υποστηρίζουν ότι ανασκεύασε μόνο εν μέρει και επί της ουσίας λέει πάλι τα ίδια, αφού είπε πως η ουσία του θέματος δεν αλλάζει: «Ωστόσο, η ουσία του θέματος δεν αλλάζει. Θα μπορούσα φυσικά να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση όπως ανοησίες ή πράγματα που δεν στέκουν επιστημονικά γιατί πράγματι ο κ. Μητσοτάκης είπε πράγματα για τις φωτιές που δεν μπορούν να σταθούν».

Την «άδειασε» και ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη σημερινή προσβλητική δήλωση της Ε. Αυλωνίτου για τον Κ. Μητσοτάκη  Τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

ΝΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα

Με μία σύντομη ανακοίνωση η ΝΔ σχολιάζει δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Τώρα πια αποκαλύπτεται σε όλους ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς