21.3 C
Athens

Instagram: Νέα αυστηρά μέτρα μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των χρηστών του από ρατσιστικές επιθέσεις αναμένεται να λάβει το Instagram, έπειτα από τα τις τελευταίες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έπεσαν θύματα ρατσιστικών και υβριστικών σχολίων στην πλατφόρμα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Instagram, με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής της την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων, προκειμένου να καταστείλει τέτοιες μορφές βίας.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, που έγιναν δέκτες ρατσιστικής και ξενοφοβικής επίθεσης, αρχής γενομένης από τους Άξελ Τουανζέμπε και Άντονι Μαρσιάλ πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με τον πρώτο να δέχεται ξανά επίθεση μετά την ισοπαλία με την Έβερτον.

Μάλιστα η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ μετά το συμβάν, πήρε ανοιχτά θέση ζητώντας από τα social media «να αυστηροποιήσουν τα μέτρα, ώστε να αποτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές»,  ενώ και η Τσέλσι ξεκίνησε επίσης, έρευνα για την επίθεση στον Ρούντιγκερ.

Το Instagram απάντησε θετικά στα αιτήματα των ποδοσφαιρικών συλλόγων και απείλησε να απενεργοποίηση τους λογαριασμούς όσων χρηστών δεν σέβονται τους κανόνες του μέσου, ενώ μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως θα συνεργαστεί και με τις Αρχές, προκειμένου να τιμωρηθούν τα άτομα που επιτίθενται φραστικά σε άλλους μέσω της πλατφόρμας.

«Οι κανόνες μας κατά της ρητορικής μίσους δεν ανέχονται επιθέσεις εναντίον ανθρώπων με βάση τα χαρακτηριστικά της φυλής ή της θρησκείας τους.

Θα αναλαμβάνουμε δράση όποτε συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ρητορικής μίσους και θα βελτιώνουμε συνεχώς τα εργαλεία ανίχνευσής μας, ώστε να μπορούμε να τις εντοπίζουμε βρούμε πιο γρήγορα.

Σήμερα, ανακοινώνουμε ότι θα κάνουμε αυστηρότερη δράση όταν συνειδητοποιήσουμε ότι οι άνθρωποι παραβιάζουν τους κανόνες μας στα DM.

Επί του παρόντος, όταν κάποιος στέλνει DM που παραβιάζουν τους κανόνες μας, θα απαγορεύουμε σε αυτό το άτομο να στέλνει άλλα μηνύματα για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Τώρα, εάν κάποιος συνεχίσει να στέλνει μηνύματα που παραβιάζουν, θα απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό του.

Θα απενεργοποιήσουμε επίσης νέους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν για να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς των μηνυμάτων μας και θα συνεχίσουμε να απενεργοποιούμε τους λογαριασμούς που βρίσκουμε ότι έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την αποστολή τέτοιου είδους μηνυμάτων.

Δεσμευόμαστε επίσης για συνεργασία με τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη ρητορική μίσους και θα ανταποκριθούμε σε έγκυρα νομικά αιτήματα για πληροφορίες σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως συμβαίνει με όλα τα αιτήματα από την επιβολή του νόμου, θα απορρίψουμε εάν είναι υπερβολικά ευρύ, ασυμβίβαστα με τα ανθρώπινα δικαιώματα ή δεν είναι νόμιμα», αναφέρει η ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς