19.3 C
Athens

Νέα μέτρα: Άσκηση με τον κωδικό 6 μόνο στον δήμο κατοικίας

Διευκρίνιση πως από αύριο Πέμπτη, ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων στην Αττική, οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον κωδικό 6 μόνο για άθληση στα όρια του δήμου τους, έκανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για βόλτα των κατοικιδίων τους και για ατομική άσκηση κοντά στο σπίτι τους, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους.

«Θα πρέπει να βγούμε για τους λόγους που επιτρέπονται από το πλαίσιο. Θα πρέπει να γίνει μια ορθολογική διαχείριση της διαδικασίας. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν παίρνει το σκυλί του να το βγάλει βόλτα 15 και 20 χλμ. μακριά από το σπίτι του. Χρειάζεται πειθαρχία. Δεν είναι λογικό εν μέσω lockdown να παίρνει κανείς το αυτοκίνητο για να μεταβαίνει σε χώρους άθλησης μακριά από την οικία του. Η μετακίνηση με τον κωδικό 6 πρέπει να χρησιμοποιείται είτε για βόλτα πεζή με το κατοικίδιο, είτε για περπάτημα πλησίον της οικίας, είτε για βόλτα με το ποδήλατο», επισήμανε.

Τόνισε επίσης πως «δεν είναι δυνατόν στην Αττική να εφαρμοστεί διαδημοτική απαγόρευση», καθώς η Αττική θεωρείται μία περιφέρεια όπου μπορούν να γίνονται μετακινήσεις.

Για τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, τις ώρες που είναι ανοιχτά, μπορεί ο καθένας να κάνει τις αγορές του όπου θέλει.

Σε σχέση με τα ανθοπωλεία και την επερχόμενη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου τα ανθοπωλεία θα είναι ανοιχτά 9:00-17:00 και θα εξυπηρετούν τους πελάτες μόνο με ραντεβού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς